Een groen cadeau dat met je kindje mee groeit!

Plant een Geboorteboom

Selecteer een bos waar je een boom wilt planten

€ 69,50
0 stuks beschikbaar
Egel

Geboorteboom

Stichting Nationale Boomfeestdag organiseert sinds 1990 de actie 'Geboorteboom'. Er zijn op dit moment meerdere Geboortebossen in Nederland, die de stichting heeft gerealiseerd in. Een Geboorteboom draagt bij aan de biodiversiteit en een gezonde leefomgeving. Bomen leveren schone lucht en verminderen CO2. Het doel van het Geboortebos is om op een symbolische wijze tot uiting te brengen dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde groene wereld. Daarnaast creëren (groot)ouders/verzorgers een herinnering aan de geboorte van hun kindje. Op deze pagina is het mogelijk om voor een van de beschikbare Geboortebossen een Geboorteboom te bestellen.

Bekijk in de kaart hieronder waar jij een Geboorteboom kan planten

 

Egel

Hoe werkt het principe van een Geboortebos?

De juiste boompjes en struiken worden door de boswachter geselecteerd op basis van wat er op de plek van het toekomstige Geboortebos het beste groeit. Tijdens een van de plantdagen in de winter ga jij deze bomen en struiken, als onderdeel van het grotere geheel, planten. In de jaren na de aanplant komen er bomen en struiken van andere kinderen bij. Deze bomen en struiken gaan onderling de strijd aan om het beste plekje in het toekomstige bos te krijgen. Sommige bomen en struiken zullen deze strijd niet winnen. Andere bomen en struiken zullen wel doorgroeien en zij vormen, samen met tal van andere bomen en struiken, een Geboortebos. Op de digitale plaquette van een Geboortebos is te zien voor welke kinderen er in het Geboortebos bomen en struiken zijn geplant. Voor hun groeit daar een stukje groener Nederland!

Een unieke ervaring

Wat de Geboortebossen van Stichting Nationale Boomfeestdag speciaal maakt, is dat je zelf mag komen planten! Elk jaar organiseren wij een plantdag. De plantvoorbereidingen worden door de terreinbeheerder verzorgd. Zij zorgen ervoor dat op precies de goede plaats een gat in de grond is gegraven en dat verse aarde, wormen en water aanwezig zijn om jouw bomen en struiken de best mogelijke start te kunnen geven. Het planten van een boom, samen met andere ouders is heel bijzonder om te doen. Met een schep in je handen en modder aan je laarzen draag je echt zelf je steentje bij aan een groenere wereld voor je kindje. Broertjes en zusjes mogen mee komen. Voor hen is het zelf planten van een boom een onvergetelijk moment. Natuurlijk zorgen we ook voor een lekker kopje koffie of thee met beschuit met muisjes en een glaasje water of limonade voor de kleintjes.

kind plant boom wensblad met tekst

Dat is voor ieder Geboortebos anders. Op de detailpagina's van de diverse Geboortebossen vind je meer informatie over het bos zelf en wanneer jij jouw boom kan komen planten.