Het groenste cadeau voor ieder kind

Plant een Geboorteboom

Plant een Geboorteboom

Stichting Nationale Boomfeestdag biedt ouders, grootouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje(s) tot en met 12 jaar een groene start te geven door zelf een boom en enkele struiken te planten in Geboortebossen door heel Nederland.

Agenda Geboortebossen

02

Nov

Geboortebomen Pauwels (uitgestelde plantdag 2023)

Plantdag (Ochtend)

Moleneind 29, 5175 NZ te Loon op Zand

02

Nov

Geboortebomen Pauwels 2024

Plantdag (Middag)

Moleneind 29, 5175 NZ te Loon op Zand

27

Nov

Geboortebos Almelo

Plantdag (Woensdagmiddag)

Burgemeester Schneiderssingel te Almelo

Bekijk volledige agenda
Boomfeestdag ronde boompjes

Waarom een Geboorteboom?

Geboortebomen zijn een geschenk voor het kind én voor Moeder Aarde. Het planten van een Geboorteboom staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Na verloop van tijd gaan de bomen en de struiken op in een schitterend Geboortebos, waarin veel planten en dieren leven. Geboortebossen dragen bij aan een prettige leefomgeving. Goed voor de natuur én voor de mens! Als blijvende herinnering ontvang je een Geboorteboomcertificaat. De naam en de geboortedatum van  het kindje zijn via een QR-code in het bos terug te vinden op geboortebos.nl. Wil jij ook meehelpen aan een nieuw bos, als groene toekomst voor een kind? Bekijk in de kaart hieronder waar jij een Geboorteboom kan planten.

Boomfeestdag ronde boompjes
Birth three illustration
Birth three illustration
Boomfeestdag paddenstoel

Wat is een Geboortebos?

De juiste boom wordt door de boswachter geselecteerd op basis van de groeiplaats. Zo weet je zeker dat de boom past bij de soort bodem en dat de boom een belangrijke bijdrage kan leveren aan de biodiversiteit en het landschap. Tijdens de plantdag in het winterseizoen, als de bomen in winterrust zijn, word je uitgenodigd de Geboorteboom te planten. Wij zorgen voor alle voorbereidingen en benodigde materialen. Een schep hoef je bijvoorbeeld niet zelf mee te nemen.

In de Geboortebossen mag de natuur haar gang gaan. Sommige Geboortebomen worden groot en blijven boven de struiken uitgroeien. Andere Geboortebomen worden onzichtbaar tussen de overige begroeiing, maar houden een belangrijke functie voor het bos. De bomen en struiken vormen samen een evenwichtig bossysteem.

Boomfeestdag paddenstoel

Een unieke ervaring

Wat de Geboortebossen van Stichting Nationale Boomfeestdag speciaal maakt, is dat je de boom zelf mag planten! Elk jaar organiseren wij in ieder Geboortebos een plantdag. De boswachter zorgt voor plantgaten op de goede plaats in de grond om de door jou geplante boom de best mogelijke start te kunnen geven. Het planten van een boom, samen met andere (groot)ouders, is een heel bijzondere ervaring. Met een schep in je handen en modder aan je laarzen draag je echt zelf een steentje bij aan een groenere wereld voor je (klein)kindje. Broertjes en zusjes mogen natuurlijk ook mee komen. Voor hen is het zelf planten van een boom een onvergetelijke ervaring

kind plant geboorteboom boomfeestdag geboorteboom wensblad boomfeestdag

Bestelproces van een Geboorteboom

Het bestellen van een Geboorteboom is eenvoudig én heb je geen account voor nodig. Maak in het menu hiernaast een keuze in welk Geboortebos je een Geboorteboom wilt planten, vul het aantal Geboortebomen in, de gegevens van het kind(je) voor wie de Geboorteboom is en vul de factuurgegevens in.

Als de Geboorteboom een cadeau is, is het mogelijk om een leuk erbij kaartje te bestellen, zodat je dit als cadeau kan geven. Het kaartje wordt naar het factuuradres opgestuurd, zodat je er nog een persoonlijke boodschap op kan zetten. Als de Geboorteboom een cadeau is vragen we naast de factuurgegevens ook de gegevens van de ouders/ verzorgers van het kind(je). Zo kunnen we, circa 2 weken voor de plantdag, de ouders/ verzorgers uitnodigen om bij de plantdag aanwezig te zijn om de Geboorteboom zelf te planten.

Na het invullen van de benodigde gegevens volgt het afronden en betalen van de bestelling via Ogone Payments (IDEAL). Je ontvang een bevestigingsmail van je bestelling. Vragen? Stel ze via info@boomfeestdag.nl 

Plant een Geboorteboom

Selecteer een bos waar je een boom wilt planten

€ 55,00
89 stuks beschikbaar