Een groen cadeau dat met je kindje meegroeit!

Plant een Geboorteboom

Selecteer een bos waar je een boom wilt planten

€ 75,00
497 stuks beschikbaar

Plant een Geboorteboom!

Stichting Nationale Boomfeestdag plant sinds 1990 Geboortebomen in speciaal daarvoor bestemde Geboortebossen. Samen met (groot)ouders hebben we al diverse Geboortebossen kunnen realiseren. Geboortebossen dragen bij aan de biodiversiteit en een gezonde leefomgeving, ze leveren schone lucht en verminderen de hoeveelheid CO2.

Boomfeestdag Egel

Waarom een Geboorteboom?

Een Geboorteboom uit op symbolische wijze dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde, groene wereld. Daarnaast creëren (groot)ouders/verzorgers en vrienden een herinnering aan de geboorte van hun kindje.

De bomen zijn een geschenk voor het kindje én voor de wereld. De bomen die worden geplant, worden onderdeel van een nieuw bos. Dat bos wordt door de eigenaar van de grond vele jaren in stand gehouden. Na verloop van tijd zijn de individuele bomen niet meer herkenbaar en gaan ze op in het bos. Wel zijn de namen en de geboortedata van de kinderen terug vinden op een speciale websitepagina. Deze pagina is te bereiken door het scannen van de QR-code op het informatiebord dat bij het bos is geplaatst.

Wil jij ook meehelpen aan een nieuw bos, als groene toekomst voor een kind? Bekijk in de kaart hieronder waar jij een Geboorteboom kan planten.

Bekijk hier onze Geboortebossen brochure!
Boomfeestdag Egel
Boomfeestdag paddenstoel

Wat is een Geboortebos?

De juiste boom wordt door de boswachter geselecteerd op basis van de groeiplaats. Zo weet je zeker dat de boom past bij de soort bodem ter plaatse en dat de boom een belangrijke bijdrage kan gaan leveren aan de biodiversiteit en het landschap. Tijdens de plantdag in het winterseizoen, als de bomen in winterrust zijn, ga jij de Geboorteboom planten. Wij zorgen voor de nodige voorbereidingen, zodat jij je goed kan concentreren op het planten van de boom. Een schep hoef je bijvoorbeeld niet zelf mee te nemen.

In de jaren na de aanplant komen er steeds bomen van andere kinderen bij. Samen vormen zij een Geboortebos. Alle Geboortebomen groeien met de kinderen mee. Net als in andere bossen worden sommige bomen groter dan andere. Het kan ook zo zijn dat bomen het niet redden. Zij vervullen dan een belangrijke functie voor het bodemleven en dieren in het bos. Op de pagina’s van de diverse Geboortebossen is te zien voor welke kinderen bomen zijn geplant. Voor hen groeit daar een stukje groener Nederland!

Een unieke ervaring

Wat de Geboortebossen van Stichting Nationale Boomfeestdag speciaal maakt, is dat je de boom zelf mag komen planten! Elk jaar organiseren wij in ieder Geboortebos een plantdag. De boswachter zorgt voor plantgaten op de goede plaats in de grond om de door jou geplante boom de best mogelijke start te kunnen geven. Het planten van een boom, samen met andere (groot)ouders, is een heel bijzondere ervaring. Met een schep in je handen en modder aan je laarzen draag je echt zelf een steentje bij aan een groenere wereld voor je (klein)kindje. Broertjes en zusjes mogen natuurlijk ook mee komen. Voor hen is het zelf planten van een boom een onvergetelijk moment.

kind plant geboorteboom boomfeestdag geboorteboom wensblad boomfeestdag