Geboortebos Waalbos

Plant een Geboorteboom

Plant een Geboorteboom
€ 75,00
104 stuks beschikbaar
Geboortebos Waalbos
Geboortebos Waalbos

Parking Waalbos Rijsoord te Heerjansdam

Routebeschrijving

Agenda Geboortebos Waalbos

11

Dec

Geboortebos Waalbos

Plantdag (Woensdagmiddag)

Parking Waalbos Rijsoord te Heerjansdam

Bekijk volledige agenda
herfstblaadjes

Geboortebos Waalbos

Het Geboortebos Waalbos is een van de meest recente Geboortebossen van Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer. Het jonge Waalbos van 184 hectare groot is volop in ontwikkeling. Het nieuwe Geboortebos maakt het gebied nog veelzijdiger: een mooie plek om zelf of met je kinderen op avontuur te gaan!

Bekijk hier de foto's van de plantdagen
herfstblaadjes

Bij een Geboorteboom krijg je:

 • een boom en aantal struiken om te planten
 • een plantcertificaat met daarop de plantdatum van de Geboorteboom en de naam van het desbetreffende Geboortebos
 • een vermelding van de naam en geboortedatum van het kindje op de digitale plaquette die via een QR-code in het bos te bekijken is
 • de mogelijkheid om zelf de boom te planten tijdens de jaarlijkse plantdag
Bekijk hier voor wie er al een Geboorteboom is geplant
informatiebord in Geboortebos Waalbos vader en kindje planten een Geboorteboom in Geboortebos Waalbos

Wist je dat...

…het Waalbos op IJsselmonde ligt?
Het is een echt eiland, omzoomd door de Nieuwe en de Oude Maas bij Rotterdam. In deze dichtbevolkte streek is de oude structuur van het eiland met kreken en met essen beplante dijken op sommige plaatsen nog goed te zien. In de directe omgeving is in de afgelopen 25 jaar veel nieuw groen aangelegd waar planten, dieren en mensen van profiteren. Zo kun je hier buizerds, grote bonte spechten, eenden en ijsvogels tegenkomen. In het Waalbos kun je ook Schotse hooglanders (koeien) tegenkomen. Het is een gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen.

Voor kinderen is het Waalbos ook een leuke plek om te struinen en te ontdekken. Zo ligt er bijvoorbeeld een kabouterpad! Dit Kabouterpad is speciaal aangelegd voor jonge natuurliefhebbers. Kabouter Rezoord en Corvus de Kraai nemen je mee op avontuur door het Waalbos. Tijdens de wandeling zijn er diverse leuke opdrachten voor de jonge wandelaars. Deze opdrachten zijn te vinden in een mooi boekje.

Via de volgende links is meer informatie te vinden over de toegankelijkheid van het Waalbos, de activiteiten in het gebied en IJsselmonde.

Plantdag Geboortebos Waalbos 2024

De plantdag van het Geboortebos Waalbos vindt plaats op woensdag 11 december 2024. Geboortebomen voor deze plantdag kunnen uiterlijk tot woensdag 20 november 2024 worden besteld.

Product, prijs en betaling

 • De prijs van de ‘Geboorteboom’ en de plantdag wordt door Stichting Nationale Boomfeestdag bepaald. De prijs wordt getoond voorafgaande aan de koop.
 • Bij de prijs inbegrepen zijn: een boompje van enkele jaren oud, een aantal struiken, een certificaat en een uitnodiging voor een plantmoment. Deze zaken kunnen niet los van elkaar worden gekocht.
 • Betaling geschiedt vooraf.
 • Er is geen mogelijkheid tot terugbetaling indien je achteraf gezien toch niet tot koop wenst over te gaan. Ook wordt geen geld terugbetaald wanneer je niet aanwezig bent bij de plantdag. Het boompje en de struiken die voor jou zijn gereserveerd, worden dan door de organisatie geplant.

 

De plantdag

 • Een maal per jaar, in het herfst/winter-seizoen, wordt in het bos van je keuze een plantdag georganiseerd. De datum van de plantdag wordt vermeld bij de aankoop. Stichting Nationale Boomfeestdag behoudt zich het recht voor deze datum te wijzigen indien omstandigheden dat noodzakelijk maken. In het geval van wijziging maakt Stichting Nationale Boomfeestdag de nieuwe datum van de plantdag zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk twee weken van te voren, bekend via de website. Het is niet mogelijk jouw boom en struiken op een andere datum te planten, ook is het niet mogelijk de door jou gekochte boom en struiken een jaar later te planten.
 • Het uitgangspunt is dat het kind waar een Geboorteboom voor wordt geplant aanwezig is.
 • Indien er voor het betreffende Geboortebos in een bepaald jaar minder dan 100 Geboortebomen zijn verkocht, behoudt Stichting Nationale Boomfeestdag zich het recht voor de plantdag te verplaatsen naar het volgende jaar.
 • Aan elke koper wordt één boompje en een aantal struiken beschikbaar gesteld.
 • De organisatie die de grond in eigendom heeft, bepaalt welke soorten bomen en struiken worden geleverd en van welke leeftijd ze zijn. Ook bepaalt deze organisatie op welke plaatsen in het terrein de bomen worden geplant. Dit wordt ter plaatse aangegeven door herkenbare plantgaten. Uitsluitend deze beschikbaar gestelde bomen (en struiken) mogen worden geplant als Geboorteboom. Deze Geboortebomen kunnen uitsluitend op het door Stichting Nationale Boomfeestdag georganiseerde moment worden geplant.
 • Het boompje en struiken die je hebt geplant, worden onderdeel van een bos. Het is niet toegestaan om bij/aan de Geboorteboom elementen aan te brengen zoals een hekje of een versiering.
 • De Geboorteboom is uitsluitend bedoeld voor baby’s en jonge kinderen. Het is niet bedoeld voor andere doeleinden, zoals benutting voor het herdenken van overledenen.

 

Na de plantdag

 • Het boompje en struiken blijven eigendom van de organisatie die de grond waarop is geplant in eigendom heeft. Aan de geplante boom en struiken kan geen eigendomsrecht  worden ontleend.
 • De eerste drie jaren na planten worden de boom en struiken onderhouden. Daarna gaat het op in het bos en neemt de natuur het over. Het boompje en de struiken zijn dan niet meer individueel herkenbaar.
 • Stichting Nationale Boomfeestdag en de eigenaar van de grond waarop het boompje en de struiken zijn geplant kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor door derden aangebrachte vernielingen in het bos.
 • De achternaam en/of geboortedatum van de kinderen waarvoor is geplant worden zichtbaar gemaakt via een QR-code op een bord in het Geboortebos. Indien de koper van de Geboorteboom dat niet wenst, dient dit bij de bestelling van de Geboorteboom schriftelijk kenbaar te worden gemaakt. Voornamen worden in alle gevallen vermeld. Stichting Nationale Boomfeestdag behoudt zich het recht voor om nicknames niet te vermelden.  
 • Tijdens de plantdagen worden door Stichting Nationale Boomfeestdag en organisaties in opdracht van deze stichting foto’s of andere beeld- en geluidopnamen gemaakt. Deze worden gebruikt voor communicatie en promotie doelstellingen. Indien de koper van de Geboorteboom of andere aanwezigen hiertegen bezwaar heeft, dient deze dat bij aanvang van de plantdag duidelijk aan te geven, aan degenen die ter plaatse die opnamen maakt.