Gemeenten

Boomfeestdag plantseizoen 2023-2024 is op woensdag 15 november geopend.

Gemeente Amstelveen was tijdens de aftrap van het Boomfeestdag plantseizoen op 15 november 2023 de gastgemeente. Het thema ‘Opgroeien met bomen’ staat dit plantseizoen centraal.

'Opgroeien met Bomen' is dan ook het thema voor het Boomfeestdag Plantseizoen 2023/2024 welke loopt van 15 november 2023 tot en met eind maart 2024. Het thema ‘opgroeien met bomen’ biedt talloze mogelijkheden voor plantactiviteiten én educatie over bomen. Leerlingen van basisscholen in heel Nederland gaan onderzoeken waarom het belangrijk is om op te groeien in een omgeving met bomen, in kaart brengen of hun leefomgeving groen genoeg is om in op te groeien en ze ontdekken hoe bomen opgroeien. Uiteraard is, waar mogelijk, zelf bomen planten een geweldige manier om ervoor te zorgen dat de kinderen met bomen kunnen opgroeien.

Als gemeente kun je dit thema als inspiratie gebruiken voor jouw lokale viering, maar het is niet noodzakelijk. Kun je wat tips gebruiken rondom het thema of voor het invullen van een leuke, educatieve invulling van een Boomfeestdag? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder. Tip: we de Boomfeestdag Bomenmap ontwikkeld, een complete map met allerlei opdrachten uitgewerkt. Zo maken we educatie rondom het thema Bomen laagdrempelig voor iedereen. Meer informatie over de Bomenmap: www.boomfeestdag.nl/bomenmap

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: