Gemeenten

Nationale Viering Boomfeestdag 2022 verplaatst naar woensdag 16 november

December 2021 - De coronapandemie brengt nog steeds veel onzekerheid met zich mee. Daarom wordt de Nationale Viering Boomfeestdag verplaatst van 16 maart 2022 naar woensdag 16 november 2022. Dit hebben stichting Nationale Boomfeestdag, gemeente Zundert (gastgemeente 2022) en Treeport BCT Partners BV samen besloten. Lees hier verder

Boomfeestseizoen

November 2021 - Om alle initiatiefnemers zo veel mogelijk de kans te geven om een Boomfeestdag te organiseren, passend bij de lokale situatie, de klimatologische omstandigheden en de mogelijkheden tot deelname vanuit scholen heeft stichting Nationale Boomfeestdag recent besloten om met ingang van het boomplantseizoen 2021/2022 te spreken van een Boomfeestseizoen.
Het Boomfeestseizoen loopt van de feestelijke aftrap in november tot en met de daverende afsluiting in maart. Zo kan elke Boomfeestdag organisator in overleg met de deelnemende basisscholen zelf kiezen welke dag het beste uitkomt om een Boomfeestdag te vieren, want… élke boom telt! De traditie van de Nationale Viering Boomfeestdag op de derde woensdag van maart houden we vast.

Groene omgeving basisscholen in kaart gebracht

Februari 2021 - Een groene schoolomgeving maakt kinderen gezonder, én slimmer! Weet jij hoe groen de omgeving van basisscholen zijn? Samen met Cobra groeninzicht hebben we voor alle basisscholen in Nederland berekend hoe groen de directe omgeving en de buurt van de basisschool is! Bekijk hier de Groene Schoolkaart voor de scholen in jouw gemeente.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: