Gemeenten

Op 22 maart 2017 heeft Stichting Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum gevierd. Dankzij de inzet van honderden gemeenten hebben miljoenen kinderen in deze 60 jaar een eigen boom kunnen planten in ons land. In totaliteit 10 miljoen bomen, ofwel ruim 2200 voetbalvelden. Uniek in ons land maar ook uniek in de wereld, want nergens ter wereld worden op deze wijze kinderen betrokken bij de waarde van de natuur.

Wilt u als gemeente terugblikken op dit jubileum? Bekijk hier de foto's!
 

QR-code herinneringspalen; verbinding met de natuur

Heeft u als gemeente bomen van bijzondere waarden met vele herinneringen die u wilt vastleggen bij de boom zelf? Dat is mogelijk met de QR-code herinneringspalen van Stichting Nationale Boomfeestdag. Er zijn QR-code herinneringspalen voor Toekomstbomen, Monumentale Bomen en Koninklijke bomen. Benieuwd wat het precies inhoudt? Klik hier voor meer informatie.

Intentieverklaring One Tree Per Child

Stichting Nationale Boomfeestdag streeft er naar om ieder kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten (One Tree per Child). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders.

Maastricht heeft na 's Hertogenbosch als tweede Boomfeest-Hoofdstad de Intentieverklaring One Tree Per Child. Heeft uw gemeente ook al getekend? Download hier de intentieverklaring en teken!

Informatiebrief van de VNG naar alle College's van B&W en Gemeenteraden

Via deze link is de informatiebrief van de VNG naar alle College's van B&W en Gemeenteraden te downloaden

Sponsoren

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door