Gemeenten

Nationale Boomfeestdag 2019

Dit jaar vindt de Nationale Boomfeestdag plaats op woensdag 13 maart. Dit is in tegenstelling tot de traditionale derde woensdag in maart op de tweede woensdag. Hier is bewust voor gekozen, waarom? Lees hier meer...

Intentieverklaring - 'ieder kind een boom'

Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten (ieder kind een boom). Omdat dit vaak de eerste natuurervaring is, wordt dit nooit meer vergeten. En als kinderen eenmaal enthousiast zijn gemaakt over de waarde van bomen en natuur, zullen zij deze kennis vroeger of later ook weer overbrengen op ouders of andere opvoeders. 

Ondertussen, december 2017, hebben meer dan 50 gemeenten dit streven onderstreept door het tekenen van de Intentieverklaring. Ben u als gemeente hierin geïnteresseerd? Lees hier meer hierover!

Nationale Boomfeestdag 2018

Op woensdag 14 maart 2018 vindt weer de Nationale Boomfeestdag plaats. Het thema van dit jaar is: 'Operatie Boomfeestdag: Maak 't Buiten Beter!'. Het thema is gekozen in het kader van de heersende essentaksterfte in Nederland. Meer informatie over het thema, de Nationale Boomfeestdag of de al aangemelde Boomfeestdag-Vieringen in 2018 kan hier!

QR-code herinneringspalen: verbinding met de natuur

 

Heeft u als gemeente bomen met een uniek verhaal? Zou het dan niet mooi zijn als mensen dit leren kennen? Dat kan met de QR-code herinneringspalen van Stichting Nationale Boomfeestdag. Die geven passanten de mogelijkheid om met hun smartphone ter plekke de digitale tijdlijn van de boom te bekijken. Er zijn QR-code herinneringspalen voor Toekomstbomen, Monumentale Bomen en Koninklijke Bomen. Benieuwd wat het precies inhoudt? Klik hier voor meer informatie.

Informatiebrief van de VNG naar alle College's van B&W en Gemeenteraden

Via deze link is de informatiebrief van de VNG naar alle College's van B&W en Gemeenteraden te downloaden

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: