KinderBomenBos

Bij de Stichting Nationale Boomfeestdag komen veel vragen binnen om een boom te planten voor kinderen die overleden zijn en kinderen die net geboren zijn of al wat langer rondlopen. Papa’s, mama’s, oma's, opa's, vrienden, vriendinnen, tantes en ooms. Iedereen kan een boom bestellen!

Het ontstaan van het KinderBomenBos

Het planten van een boom voor kinderen die overleden zijn is een gevolg van het ‘grote succes’ van het Koningin Wilhelminabos, een bos waarin mensen worden herinnerd die aan kanker overleden zijn. Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Nationale Boomfeestdag is een Bomengala gehouden op 21 maart 2007 in Amsterdam. Tijdens deze avond kreeg Stichting Nationale Boomfeestdag van Staatsbosbeheer een uniek cadeau aangeboden: het Nationaal KinderBomenBos. In dit bos worden Geboortebomen en Levensbomen geplant.

Hoe bestel ik een boom voor het KinderBomenBos?

Het Nationaal KinderBomenBos groeit in Benthuizen (gemeente Alphen aan de Rijn, Zuid-Holland) en is onderdeel van een groot recreatiegebied “Het Bentwoud”, dat wordt aangelegd door Dienst Landelijk Gebied (DLG, een onderdeel van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit). Delen van Het Bentwoud zijn reeds overgedragen aan Staatbosbeheer, die zorg draagt voor de verdere ontwikkeling, beheer en onderhoud. Staatsbosbeheer heeft 20 hectare van Het Bentwoud ter beschikking gesteld aan Boomfeestdag.

De Geboortebomen worden geplant ter ere van nieuwe wereldburgertjes en symboliseren dat ook: zij moeten kunnen opgroeien in een groene, gezonde wereld. De Levensbomen worden geplant voor kindjes die vóór, tijdens of na de geboorte zijn overleden, of die overleden zijn door een ongeluk, ziekte of geweld. Beide soorten bomen kunnen worden besteld in onze webshop.

De bomen zijn individueel herkenbaar

In elke bomenkamer waar Geboorte- of Levensbomen geplant zijn ligt een QR-code tegel. Deze QR-code tegel kan je met behulp van een QR-code reader op je telefoon of tablet scannen (te downloaden voor Android en iOS). Als je de QR-code scant kom je terecht in een keuze menu voor een Geboortebomenkamer of Levensbomenkamer. Zo kan je voor elke aangeplante bomenkamer de door jou geplante boom zien en zo ook in het veld terugvinden. Klik hier om direct naar een van de aangeplante bomenkamers te gaan.

Sponsoren

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door