KinderBomenBos

Bij Stichting Nationale Boomfeestdag komen veel vragen binnen of er een boom geplant kan worden voor kinderen: ter ere van een geboorte of omdat een kind(je) overleden is.

Dit kan nu in het Nationaal KinderBomenBos van Staatsbosbeheer en de stichting. Het bos ligt in het Bentwoud in Benthuizen bij Zoetermeer. Het bos wordt uiteindelijk 20 hectare groot en bestaat uit één Bomenkamer met Geboortebomen en vier Bomenkamers met Levensbomen (voor overleden kinderen). In elke Bomenkamer groeien uiteindelijk 500 bomen.

Levensbomen in het Nationaal KinderBomenBos

De Levensbomen kunnen besteld worden door het adopteren van een KinderGedenkplek in de Levensbomenkamer. Elke Levensboomkamer bestaat dus uiteindelijk uit 500 KinderGedenkplekjes met een Levensboom én een mogelijkheid tot het verstrooien van as. Op deze wijze wordt een levend monument gecreëerd, een blijvende herinnering aan een uniek levent(je). Doordat er as bij de boom verstrooid mag worden, maakt dit de beleving en rouwverwerking waardevoller. Bij je bestelling ontvang je een Herinneringscertificaat en een uniek hartje met naam, geboortedatum en sterfdatum erop vermeld. Het speciale hartje kan mee naar huis worden genomen en daarna in de boommat gelegd worden als het bos bezocht wordt. De boommatten liggen rondom een Levensboom, ter bescherming van de wortels en stam. Op de tweede zaterdag van november (10 november 2018) is er de mogelijkheid om de Levensboom zelf te planten. Hier kan je een KinderGedenkplek adopteren

Geboortebomen in het Nationaal KinderBomenBos

Geboortebomen worden geplant ter ere van nieuwe wereldburgertjes en symboliseren dat ook zij moeten kunnen opgroeien in een groene, gezonde wereld. Als je een Geboorteboom koopt, ontvang je een Herinneringscertificaat met daarop de naam en geboortedatum van een nieuwe wereldburger en de tweede zaterdag in november (10 november 2018) mag je de Geboorteboom zelf planten. Hier kan je een Geboorteboom bestellen.

De bomen zijn individueel herkenbaar

In iedere Bomenkamer met ofwel Geboortebomen ofwel Levensbomen ligt een QR-code-tegel. Door deze tegel te scannen kom je in een keuzemenu die naar de Geboortebomenkamer of Levensbomenkamer leidt. Elke geplante boom is op de kaart te zien en zo ook daadwerkelijk in het veld terug te vinden. Klik hier om direct naar een van de aangeplante bomenkamers te gaan.

Sponsoren

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door