Scholen

Datum verplaatste Nationale Boomfeestdag najaar 2020 en Nationale Boomfeestdag 2021

De datum is bekend! Dit najaar op woensdag 18 november bieden we de gemeenten de gelegenheid om, als start van het Boomfeestdag-plantseizoen, de verplaatste Nationale Boomfeestdag-2020 te vieren.

Lees hier meer over de verplaatste Boomfeestdag.

De Nationale Boomfeestdag 2021 kan ook alvast in de agenda worden geschreven. De datum hiervan is woensdag 17 maart 2021.

Boomfeestdag en Cobra groeninzicht brengen versteende schoolomgevingen in kaart

Deze week krijgen ruim 6.000 Nederlandse basisscholen een kaart in de brievenbus. De kaart laat zien in welke mate de schoolomgeving is versteend. Cobra groeninzicht heeft voor Boomfeestdag voor elke basisschool zo’n analyse gemaakt. De kaart geeft stof tot nadenken over de verstening van schoolomgevingen. Lees hier verder.

Nationale Boomfeestdag 2019

Op woensdag 13 maart 2019 is het dan zover... Nationale Boomfeestdag 2019! Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Hebben de kinderen in jouw klas tijdens hun bassischooltijd al een boom geplant? Vraag het aan na en wanneer blijkt dat het niet het geval is, dan is het tijd om daar met de volgende Boomfeestdag verandering in te brengen! Neem contact met ons op en wij zorgen voor contact met de contactpersoon Boomfeestdag in je gemeente. Hij of zij nodigt namelijk de bassischolen uit en organiseert de Boomfeestdag in een gemeente.

Lesmateriaal en spellen

Wil je op een andere manier meedoen aan de Boomfeestdag, omdat er bijvoorbeeld geen geschikte plantlocatie is? Dat kan natuurlijk ook! We maken elk jaar een thema lesbrief met daarbij verschillende educatieve opdrachten en spelletjes. Zo ervaren de kinderen ook een Boomfeestdag, maar net wat anders. Ons lesmateriaal vind je hier of neem een kijkje in de webshop voor bijvoorbeeld een bomen herkennen boekof poster.

Wil je als klas een natuureducatieve excursie in de buitenlucht? Dat kan natuurlijk ook! Natuurwijs organiseert diverse programma's Kijk daarvoor hier verder.

Wens voor de natuur!

Als de kinderen een boom planten laten we ze vaak een wens voor de natuur in hun boom hangen. De wens dat deze boom, net zoals zij, groot en oud morgen worden. Hiermee willen we de binding met en bewuswording van bomen en bossen bij kinderen nog groter maken. 

De wensbladen zijn hier te downloaden. Print een wensblad op stevig karton (maximaal A5). Plastificeer het wensblad niet, want plastic is slecht voor de natuur.

Zing uit volle borst

Zit in jouw klas de nieuwe Taylor Swift, Justin Bieber of zijn er kinderen die gewoon heel graag zingen? Dan kan dat ook tijdens de Boomfeestdag! We hebben namelijk een echt Boomfeestdaglied wat bij elke Nationale Viering Boomfeestdag wordt gezongen. Het is geschreven door Luc Weegels en door niemand minder ingezongen dan Luc en Jamai.

De muziekbestanden kan je hier vinden.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: