Scholen

Het Boomfeestdag stappenplan voor scholen!

Speciaal voor de basisscholen hebben we een stappenplan gemaakt voor als je mee wilt doen aan de Boomfeestdag of zelf een Boomfeestdag wilt organiseren. Onder andere de financiën, plantlocatie en het programma komen aan bod in het stappenplan. Zo ben je als school goed voorbereid om een Boomfeestdag te vieren!

Lesmateriaal en spellen

Wil je op een andere manier meedoen aan de Boomfeestdag omdat er bijvoorbeeld geen geschikte plantlocatie is? Dat kan natuurlijk ook! Zo ervaren de kinderen ook een Boomfeestdag maar net wat anders. Ons lesmateriaal vind je hier of neem een kijkje in de webshop voor bijvoorbeeld de Bomenmap.

Wil je als klas een natuureducatieve excursie in de buitenlucht? Dat kan natuurlijk ook! NatuurWijs organiseert diverse programma's. Kijk daarvoor hier verder.

Wens voor de natuur!

Als de kinderen een boom planten laten we ze vaak een wens voor de natuur in hun boom hangen. De wens dat deze boom, net zoals zij, groot en oud morgen worden. Hiermee willen we de binding met en bewustwording van bomen en bossen bij kinderen nog groter maken. 

De wensbladen zijn hier te downloaden. Print een wensblad op stevig karton (maximaal A5). Plastificeer het wensblad niet, want plastic is slecht voor de natuur.

Zing uit volle borst

Zit in jouw klas de nieuwe Camila Cabello, Ed Sheeran of zijn er kinderen die gewoon heel graag zingen? Dan kan dat ook tijdens de Boomfeestdag! We hebben namelijk een echt Boomfeestdaglied wat bij elke Nationale Viering Boomfeestdag wordt gezongen. Het is geschreven door Luc Weegels en door niemand minder ingezongen dan Luc en Jamai.

De muziekbestanden kan je hier vinden.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: