Particulieren

Groene omgeving basisscholen in kaart gebracht

Een groene schoolomgeving maakt kinderen gezonder, én slimmer! Weet jij hoe groen de omgeving van basisscholen zijn? Samen met Cobra groeninzicht hebben we voor alle basisscholen in Nederland berekend hoe groen de directe omgeving en de buurt van de basisschool is! Bekijk hier de Groene Schoolkaart voor de school van jouw (klein)kinderen.

Boomfeestdag-2021 verplaatst naar woensdag 10 november

Boomfeestdag-2021 is verplaatst van 17 maart naar 10 november. Vorig jaar werd de viering in verband met corona al twee keer uitgesteld en de aanhoudende pandemie maakt uitstel opnieuw onontkoombaar. “We hebben gedacht aan een Corona-proof-Boomfeestdag, maar we willen dat alle kinderen die mee willen doen, ook echt mee kunnen doen aan dit traditionele natuurfeest en dat kan niet” aldus Peter Derksen (directeur Stichting Nationale Boomfeestdag). Lees hier het volledige persbericht.

Meedoen aan de Boomfeestdag?

Wil je dat je school meedoet aan de Boomfeestdag, neem dan contact op met de leerkracht(en) van groep 6. Basisscholen worden normaliter door gemeenten uitgenodigd om mee te doen aan de Boomfeestdag in de gemeente. Is jullie school (nog) niet benaderd en wil je school meedoen aan de Boomfeestdag, laat de leerkracht dan een mail sturen naar info@boomfeestdag.nl en wij zorgen voor contact met de contactpersoon Boomfeestdag in je gemeente. Mocht de school niet meedoen en wil je dat de kinderen van de school mee gaan doen met Boomfeestdag, probeer dan de directeur te overtuigen dat het belangrijk is om kinderen in contact te brengen met de natuur

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: