Boomfeestdag 2020

Hierboven zijn de overzichten van de aanmeldingen van diverse Boomfeestdag-Vieringen in 2017 tot en met 2019 te vinden. Aanmelden van jouw Boomfeestdag-Viering 2020 kan hier!

Gastgemeente Nationale Viering Boomfeestdag 2020: gemeente Alphen aan den Rijn

De 64ste Nationale Viering Boomfeestdag vindt komend jaar plaats in gemeente Alphen aan den Rijn. Op woensdag 18 maart planten Alphense kinderen honderden bomen en struiken in het hart van het Prinses IreneBos. Ook organiseren we een KinderKlimaattop. Kinderen gaan in onderhandeling met CEO’s, natuurorganisaties en politici over hun ideeën voor een leefbare aarde. Meer informatie over de Nationale Viering Boomfeestdag? Lees hier verder

Nationaal Boomplantrecord 2020

Ethiopië heeft het Wereld Boomplantrecord: 350 miljoen bomen op één dag! Dat gaan we niet halen, maar ons oude plantrecord van 235.000 bomen op één dag gaan we in 2020 verbreken! Tijdens de Nationale Boomfeestdag van woensdag 18 maart 2020 planten we: 500.000 bomen!

Overal waar ruimte voor een boom is, gaan we planten: op schoolpleinen, industrieterreinen, in wijken, buurten, weilanden, bossen, parken, langs (rijks/provinciale/water)wegen, bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, maar ook in particuliere tuinen of op balkons.

Om al die bomen te planten hebben we heel veel hulp nodig van jong tot oud! Iedereen kan zich aanmelden! We vragen de hulp van kinderen, jongeren, leerlingen, leerkrachten, particulieren, boomkwekers, groenbedrijven, bedrijfsleven, lokale, provinciale en rijksoverheden. Oftewel: wij roepen u op ook een boompje bij te dragen! Meld uw Boomfeestdag aan via onderstaande button.

Meer informatie over het Nationaal Boomplantrecord? Lees hier verder

Thema 2020: Bomen geven Energie!

Bomen zijn een super klimaatmaatregel: ze nemen niet alleen CO2 op en zuiveren de lucht, ze maken ook de school- woon- en werkomgeving koeler, gezonder en leefbaarder. Ze zorgen daarnaast voor een hogere biodiversiteit, een betere waterafvoer van hevige regenval en uit onderzoek blijkt dat kinderen in groene schoolomgeving zich beter kunnen concentreren. Bomen geven ons op alle fronten enorm veel energie. Kom als gemeente in actie voor het behalen van de Klimaatdoelen-2020 en help mee het Nationaal Boomplantrecord te vestigen. Een groener Nederland levert ons meer welzijn en energie op!

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: