Op een unieke plek je kind(je) gedenken

Plant een Levensboom

Plant een Levensboom

In het Bentwoud (Alphen aan den Rijn) ligt sinds 2015 een bijzonder stukje bos: het Levensbomenbos. Op dit stukje grond groeien bomen ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Ook ouders die hun kindje tijdens de zwangerschap of rond de bevalling hebben verloren, kunnen hier een boom planten: de Levensboom.

Agenda Levensbomenbos

30

Nov

Levensbomenbos

Plantdag (Zaterdagmiddag)

Parkeerterrein Bentwoud West te Benthuizen

Bekijk volledige agenda
paarse bloem

Troost en een blijvende herinnering

Een Levensboom is een levend monument, een blijvende herinnering aan een ongeboren kindje, een stil geboren baby of een overleden kind(je) (tot en met 18 jaar oud). Het planten van een boom brengt troost. Het helpt om een mooie herinnering te vormen in een periode van verdriet en rouw.

Veel planters komen regelmatig terug om de door hen geplante boom door de seizoenen te zien veranderen en door de jaren heen te zien groeien. De natuurlijke, groene omgeving geeft troost.

paarse bloem
Duif

Een bijzondere herinnering

Eenmaal per jaar in de herfst/winter organiseert Stichting Nationale Boomfeestdag in dit bos een plantdag. Tijdens deze dag planten ouders, grootouders, broertjes en zusjes de Levensboom: een twee meter hoge Italiaanse populier.

De plantdag is een bijzondere gebeurtenis. In een mooie, natuurlijke omgeving komen families met hetzelfde verdriet bijeen om elk een eigen boom te planten. Iedereen voelt hoe bijzonder deze plek is.

Bij veel Levensbomen wordt de as van het overleden kindje in het plantgat gestrooid. Zo, is de gedachte van de planters, groeit het kindje symbolisch door met de boom.

Duif

Bestelproces van een Levensboom

Vul hiernaast het aantal gewenste bomen in en klik op ‘Levensboom bestellen’. Vul de gegevens van het kind(je) voor wie de boom is in en vul vervolgens de factuurgegevens in. Het is ook mogelijk om de Levensboom voor het kind(je) van een vriend of familielid te bestellen. We vragen ook om ook de gegevens van de ouders/ verzorgers van het kind(je) in te vullen. Zo kunnen we, circa 2 weken voor de plantdag, de ouders/ verzorgers uitnodigen om bij de plantdag aanwezig te zijn om zelf de Levensboom te planten.

 

Na het invullen van de benodigde gegevens volgt het afronden en de betaling van de bestelling via Ogone Payments (IDEAL). Je ontvang een bevestigingsmail van je bestelling.  Vragen? Stel ze via info@boomfeestdag.nl  

Plant een Levensboom

€ 350,00
423 stuks beschikbaar