Geboortebos Almelo

Plant een Geboorteboom

Plant een Geboorteboom
€ 55,00
88 stuks beschikbaar
Geboortebos Almelo
Geboortebos Almelo

Burgemeester Schneiderssingel te Almelo

Routebeschrijving

Agenda Geboortebos Almelo

27

Nov

Geboortebos Almelo

Plantdag (Woensdagmiddag)

Burgemeester Schneiderssingel te Almelo

Bekijk volledige agenda
tak

Geboortebos Almelo

Net buiten de stad, tussen stad en natuur, ligt het Geboortebos Almelo. In het Geboortebos gaan diverse boomsoorten groeien. Door de afwisseling vinden veel verschillende planten, paddenstoelen, insecten, vogels en zoogdieren er een leefplek. Het planten van een boom ter herinnering aan het begin van een nieuw leven is een bijzondere en eeuwenoude traditie. Een traditie die niet alleen een levenslang aandenken vormt maar daarnaast ook bijdraagt aan het verbeteren van de leefomgeving en een levende verbinding vormt tussen mens en natuur.

Bij een Geboorteboom krijg je

 • een boom en aantal struiken om te planten
 • een plantcertificaat met daarop de plantdatum van de Geboorteboom en de naam van het desbetreffende Geboortebos
 • een vermelding van de naam en geboortedatum van het kindje op de digitale plaquette die via een QR-code in het bos te bekijken is
 • de mogelijkheid om zelf de boom te planten tijdens de jaarlijkse plantdag
broertje en zusje planten kindje rennend met boom

Plantdag Geboortebos Almelo

De plantdag van het Geboortebos Almelo vindt plaats op woensdag 27 november Geboortebomen voor deze plantdag kunnen uiterlijk tot 6 november worden besteld.

Product, prijs en betaling

 • Een Geboorteboom kan alleen geplant worden voor kinderen, van 0 tot en met 12 jaar, die ingeschreven staan als inwoner van de gemeente Almelo. Het in niet mogelijk om een Geboorteboom te planten voor kinderen woonachtig buiten de gemeente Almelo.
 • De prijs van de ‘Geboorteboom’ en de plantdag wordt door Stichting Nationale Boomfeestdag bepaald. De prijs wordt getoond voorafgaande aan de koop.
 • Bij de prijs inbegrepen zijn: een boompje van enkele jaren oud, een aantal struiken, een certificaat en een uitnodiging voor een plantmoment. Deze zaken kunnen niet los van elkaar worden gekocht.
 • Betaling geschiedt vooraf.
 • Er is geen mogelijkheid tot terugbetaling indien je achteraf gezien toch niet tot koop wenst over te gaan. Ook wordt geen geld terugbetaald wanneer je niet aanwezig bent bij de plantdag. Het boompje en de struiken die voor jou zijn gereserveerd, worden dan door de organisatie geplant.

 

De plantdag

 • Een maal per jaar, in het herfst/winter-seizoen, wordt in het bos van je keuze een plantdag georganiseerd. De datum van de plantdag wordt vermeld bij de aankoop. Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Almelo behouden zich het recht voor deze datum te wijzigen indien omstandigheden dat noodzakelijk maken. In het geval van wijziging maakt Stichting Nationale Boomfeestdag de nieuwe datum van de plantdag zo vroeg mogelijk, maar uiterlijk twee weken van te voren, bekend via de website. Het is niet mogelijk jouw boom en struiken op een andere datum te planten, ook is het niet mogelijk de door jou gekochte boom en struiken een jaar later te planten.
 • Het uitgangspunt is dat het kind waar een Geboorteboom voor wordt geplant aanwezig is.
 • Indien er in een bepaald jaar minder dan 50 Geboortebomen zijn verkocht, behouden Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Almelo zich het recht voor de plantdag te verplaatsen naar het volgende jaar.
 • Aan elke koper wordt één boompje en een aantal struiken beschikbaar gesteld.
 • De organisatie die de grond in eigendom heeft, bepaalt welke soorten bomen en struiken worden geleverd en van welke leeftijd ze zijn. Ook bepaalt deze organisatie op welke plaatsen in het terrein de bomen worden geplant. Dit wordt ter plaatse aangegeven door herkenbare plantgaten. Uitsluitend deze beschikbaar gestelde bomen (en struiken) mogen worden geplant als Geboorteboom. Deze Geboortebomen kunnen uitsluitend op het door Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Almelo georganiseerde moment worden geplant.
 • Het boompje en de struiken die je hebt geplant, worden onderdeel van een bos. Het is niet toegestaan om bij/aan de Geboorteboom elementen aan te brengen zoals een hekje of een versiering.
 • De Geboorteboom is uitsluitend bedoeld voor baby’s en kinderen tot en met 12 jaar. Het is niet bedoeld voor andere doeleinden, zoals benutting voor het herdenken van overledenen.

 

Na de plantdag

 • Het boompje en struiken blijven eigendom van de gemeente Almelo. Aan de geplante boom en struiken kan geen eigendomsrecht  worden ontleend.
 • De eerste drie jaren na planten worden de boom en struiken onderhouden. Daarna gaat het op in het bos en neemt de natuur het over. Het boompje en de struiken zijn dan niet meer individueel herkenbaar.
 • Stichting Nationale Boomfeestdag en Gemeente Almelo kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor door derden aangebrachte vernielingen in het bos.
 • De achternaam en/of geboortedatum van de kinderen waarvoor is geplant worden zichtbaar gemaakt via een QR-code op een bord in het Geboortebos. Indien de koper van de Geboorteboom dat niet wenst, dient dit bij de bestelling van de Geboorteboom schriftelijk kenbaar te worden gemaakt. Stichting Nationale Boomfeestdag en gemeente Almelo behouden zich het recht voor om nicknames niet te vermelden.  
 • Tijdens de plantdagen worden door Stichting Nationale Boomfeestdag, gemeente Almelo en organisaties in opdracht van de stichting en/ of gemeente foto’s of andere beeld- en geluidopnamen gemaakt. Deze worden gebruikt voor communicatie en promotie doelstellingen. Indien de koper van de Geboorteboom of andere aanwezigen hiertegen bezwaar heeft, dient deze dat bij aanvang van de plantdag duidelijk aan te geven, aan degenen die ter plaatse die opnamen maakt.