WilhelminaBos

Het Koningin WilhelminaBos is ontstaan op 9 december 2000. Vanaf die dag is er begonnen met de ‘Bomen voor het Leven’-dag, waarbij bomen zijn geplant door nabestaanden voor een overleden dierbare. Het bos is een initiatief van Stichting Nationale Boomfeestdag in samenwerking met Staatsbosbeheer en is aangeboden aan KWF Kankerbestrijding dat in 1999 50 jaar bestond. Het bos ligt bij Dronten, tegenover Kampen. Inmiddels is het bos volgeplant met ruim 30.000 Gedenkbomen.

Foto van de centrale Gedenkplek

De opbrengst van het WilhelminaBos

Stichting Nationale Boomfeestdag is, vanaf de oprichting van het Koningin WilhelminaBos, begonnen met de actie ‘Bomen voor het leven’. Hierbij kunnen nabestaanden een naam, van een overleden dierbare aan kanker, laten plaatsen op een gedenkplaat. Ook kunnen zij op die dag een boom planten. Voor elke geplaatste naam op de gedenkplaat en geplante boom, heeft Boomfeestdag € 15,- gedoneerd aan het KWF. De gedenkplek wordt gezien als een ere-monument voor mensen die aan kanker zijn overleden. Rondom de gedenkplek is nu een groot bos gevormd. Dit bos staat voor het leven.

Een boom planten in het WilhelminaBos?

Door de grote belangstelling is het WilhelminaBos al geheel volgeplant. Het is dus helaas niet meer mogelijk om je hier nog voor aan te melden. We hebben wel nog plek in ons KinderBomenBos. In dit bos kun je een boom planten om een overleden kind te herdenken. Wil je hier graag een boom planten? Bekijk dan hier de mogelijkheden.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: