Persberichten

Nationale Viering Boomfeestdag in Alphen aan den Rijn wordt verplaatst

12-03-2020

De aftrap van de 64ste editie van de Boomfeestdag in gemeente Alphen aan den Rijn, die op woensdag 18 maart aanstaande zou plaatsvinden, wordt verplaatst naar dit najaar. De organisatie van Stichting Nationale Boomfeestdag, bij monde van directeur Peter Derksen en de gemeente Alphen aan den Rijn, bij monde van burgemeester Liesbeth Spies, zijn tot dit besluit gekomen vanwege de grootte van het evenement in relatie tot het coronavirus en het kabinetsbesluit hierover dat evenementen met meer dan 100 genodigden niet door mogen gaan.

Aan het evenement zouden 500 kinderen deelnemen en 250 volwassengenodigden met als eregasten Prins Carlos, minister Carola Schouten en Commissaris van de Koning Jaap Smit. Het gevaar van besmetting is dusdanig groot dat de organisatie dit gezondheidsrisico niet wil en kan nemen. Besloten is het evenement niet af te gelasten maar te verplaatsen naar het najaar. Met de gemeente zal een datum worden vastgesteld.

Landelijk gezien beseft de organisatie beseft zich terdege dat de impact op de ruim 270 gemeenten die zich aangemeld hebben om op 18 maart de Boomfeestdag te vieren, met bijna 100.000 kinderen ruim 200.000 bomen te planten, erg groot is. Stichting Nationale Boomfeestdag beseft dat gemeenten hierin hun eigen besluit zullen nemen. Voorgesteld wordt om de Gemeentelijke Viering Boomfeestdag niet af te gelasten, maar te verplaatsen naar het najaar. De datum wordt op korte termijn gecommuniceerd.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: