Activiteiten

Woensdag 13 maart: Nationale Boomfeestdag-2019!

06-07-2018

Op woensdag 13 maart 2019 viert heel Nederland de Nationale Boomfeestdag. Dit klinkt misschien nog ver weg, maar plan(t) deze dag alvast in je agenda! De plannen en kalenders worden in deze periode gemaakt en daar kan Boomfeestdag-2019 perfect in worden meegenomen. Komt er bijvoorbeeld een nieuwe laan met bomen in jouw dorp of wordt er in de nabijgelegen stad een nieuw park aangelegd of vergroot? Denk er dan over om dit te verplaatsen naar 2019 om deze aanplant met kinderen tijdens de Boomfeestdag te doen. Als gemeente creëer je zo meer betrokkenheid van de burgers en een basisschool heeft met de Boomfeestdag een educatieve én leuke buitenactiviteit voor haar kinderen.

Boomfeestdag voortaan op de tweede woensdag van maart

Update 17 april 2019: Vanaf komend jaar wordt de Nationale Boomfeestdag weer op de derde woensdag van maart gehouden. Dit in verband met de traditie die bij veel gemeenten nog is ingebed en de nationale biddag voor gewas en arbeid die ook op de derde woensdag in maart plaatsvindt. Stichting Nationale Boomfeestdag wil niemand van deelname aan de Nationale Boomfeestdag uitsluiten en de komende jaren blijft Boomfeestdag dan ook op de derde woensdag in maart. Kortom: plan(t) woensdag 18 maart 2020 alvast in je agenda!

De laatste jaren hebben we door de verkiezingen vaak moeten schuiven met de datum, omdat op verkiezingsdagen burgemeesters en wethouders, Commissarissen van de Koning en/of Gedeputeerden in de stemhokjes zitten en dus geen boom kunnen planten. Door het schuiven met de datum ontstond verwarring over wanneer de Boomfeestdag plaatsvond. In 2019 is er opnieuw reden om deze dag te verschuiven. Op woensdag 20 maart zijn namelijk de Waterschaps- en Provinciale Statenverkiezingen. Om deze reden vieren we Boomfeestdag-2019 een week eerder en wel op woensdag 13 maart. De verschuiving van de derde naar de tweede woensdag in maart is vanaf 2019 ook blijvend. Deze keuze is gemaakt om verwarring over en verschuiving van de datum van de Nationale Boomfeestdag te voorkomen, maar ook omdat het voorjaar steeds warmer wordt. Het vergroot daarmee de kans dat het aangeplante materiaal aanslaat. Houd in de toekomst rekening met de aangepaste datum en pas het aan op je website, kalender, blog en andere nieuwsuitingen!

Inspiratie voor jouw Boomfeestdag-Viering

Het kan zijn dat je als gemeentelijk medewerker, aannemer of leraar inspiratie zoekt om Boomfeestdag-2019 in jouw gemeente tot een succes te maken. We geven je graag wat tips & tricks aan de hand van voorbeelden om jouw Boomfeestdag tot een succes te maken. Stel je vraag en wij beantwoorden deze graag voor je!

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: