Algemeen

Stichting Nationale Boomfeestdag viert haar 61e verjaardag op woensdag 14 maart 2018!

27-06-2017

Onze 60-jarige jubileumviering op 22 maart 2017 is inmiddels al even achter ons en de zomer staat voor de deur. Ondertussen worden er veel jaarplanningen voor 2018 gemaakt en vergeet hier natuurlijk niet de Nationale Boomfeestdag 2018 in mee te nemen!

Let op dat de datum van de Nationale Boomfeestdag 2018 een afwijking is van de reguliere derde woensdag in maart. Op 21 maart 2018 zijn de Gemeenteraadsverkiezingen en dat betekent dat het op die dag ontzettend lastig is om aandacht te vragen voor de Nationale Boomfeestdag en de daarbij behorende boodschap. De keuze is daarom gemaakt om de Nationale Boomfeestdag te verplaatsen naar woensdag 14 maart 2018. Plan(t) deze datum dus alvast in je agenda!

Het landelijke thema is dit jaar 'Operatie Boomfeestdag: Maak 't buiten beter!'. Het thema is gekozen aan de hand van de opkomende essentaksterfte problematiek in Nederland. Staatsbosbeheer, de moeder van de Boomfeestdag, speel een grote rol in Operatie Boomfeestdag. Ze roept de hulp in van kinderen om op de Nationale Boomfeestdag 2018 in zoveel mogelijk boswachterijen bomen te planten. De essentaksterfte bedreigt namelijk lanen en bossen op grote schaal in Nederland. De Boomfeest-Hoofdstad is dit jaar een stad in de provincie Groningen. Welke gemeente dat is wordt binnenkort bekend gemaakt. Hou onze website dus goed in de gaten voor meer informatie!

 

 

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: