Bossen

Musicalster Nurlaila Karim plant Geboorteboom voor dochter Julia

28-11-2023

Op zaterdag 25 november 2023 worden er in het Geboortebos Kinderbomenbos in gemeente Alphen aan den Rijn 100 Geboortebomen geplant. Geboortebossen dragen bij aan de biodiversiteit en aan een gezonde leefomgeving. Geboortebomen zijn daarmee een geschenk voor het kindje én voor Moeder Aarde. Een van de Geboortebomen wordt geplant door musicalstart Nurlaila Karim. Zij plant, samen met haar kinderen, een boom voor haar jongste dochter Julia. Na haar rol als Tina Turner in TINA - De Tina Turner Musical toert Nurlaila momenteel met Simply ... the best of Tina Turner met haar negenkoppige showband door het land. Vanaf februari 2024 kruipt zij in de rol van Mamma Big in de K3 musical De 3 biggetjes van Studio 100.

Zelf een Geboorteboom planten

Met de Geboortebossen bieden Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag ouders, grootouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om hun oogappeltje een groene start geven. Het initiatief van de Geboortebossen sluit naadloos aan bij het motto van de Stichting: ieder kind een boom. Uniek aan het concept is dat de koper zelf met het gezin de boom en een aantal struiken tijdens de plantdag mag planten. Als herinnering ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat en worden de naam en geboortedatum van het kindje op een digitale plaquette vermeld. De Geboortebomen worden onderdeel van een nieuw bos. Na verloop van tijd zijn de individuele bomen niet meer herkenbaar en gaan alle bomen (en struiken) op in een schitterend Geboortebos.

Groene gezonde wereld

Het planten van een boom bij de geboorte van een baby is een eeuwenoude traditie die door de Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer omarmd wordt. Het staat symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld. Samen hebben ze in Nederland al meerdere Geboortebossen aangelegd. Op verzoek van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit realiseert Staatsbosbeheer, in het kader van de Bossenstrategie, nog meer Geboortebossen. Zo wil het Ministerie van LNV nog meer kinderen en hun (groot-)ouders en verzorgers in Nederland in contact brengen met de natuur en hen de waarde van bomen laten beleven. Kijk op geboortebos.nl voor al onze Geboortebossen.

Geboortebos Kinderbomenbos

Het Nationaal KinderBomenBos is onderdeel van het Bentwoud. In het Nationaal KinderBomenbos ligt het geboortebos en het levensbomenbos. Het Bentwoud is een natuur- en recreatiegebied in de Randstad, tussen Zoetermeer en Boskoop. Het is met ruim 800 hectare het grootste aaneengesloten bosgebied in de Randstad. Hoewel het Bentwoud nog volop in ontwikkeling is, zijn er nu al veel bijzondere vogels, vlinders en planten te vinden. Ook voor bezoekers is er al veel te beleven.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: