Bossen

Geboortebos Park Zwanenburg feestelijk geopend

04-01-2022

Vandaag zijn in het nieuwe Geboortebos Park Zwanenburg in gemeente Haarlemmermeer de eerste 23 Geboortebomen geplant. Daarmee is het bos officieel geopend. De eerste Geboorteboom werd geplant door de ouders van het baby’tje dat als eerste geboren is in Haarlemmermeer in 2022. Ook musicalster Renée van Wegberg en een tiental vaders & moeders en opa’s & oma’s plantten een boom voor hun (klein)kind. Van de muzikale tweeling Mylène en Rosanne plantte Mylène een Geboorteboom.

Na een viertal korte speeches van Mariëtte Sedee (wethouder in de gemeente Haarlemmermeer en bestuurslid Recreatieschap Spaarnwoude) Esther Rommel (gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor onder andere Natuur en Landschap), Riena Tienkamp (Provinciehoofd Staatsbosbeheer) en Albert Verlinde (voorzitter Stichting Nationale Boomfeestdag) kon het plantfeest beginnen. Uniek aan de Geboortebossen van Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag is dat de aanvrager zelf een boom (en een aantal struiken) tijdens de plantdag met het gezin mag planten. Als herinnering ontvangen de planters een Geboorteboomcertificaat en wordt de naam en geboortedatum van het kindje op een digitale plaquette vermeld.

Met dit nieuwe Geboortebos geven Recreatieschap Spaarnwoude, Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag nog meer ouders, grootouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om een eeuwenoude traditie voort te zetten. Het planten van een Geboorteboom staat al symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld.

Op verzoek van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit legt Staatsbosbeheer, in het kader van de Bossenstrategie, nog meer Geboortebossen aan. Op 23 februari 2022 wordt het Geboortebos Waalbos op IJsselmonde geopend. Er zijn al Geboortebossen in Alphen aan den Rijn, Tilburg, Medemblik en Schijndel.

Ook een Geboorteboom planten? Kijk op geboortebos.nl

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: