Activiteiten

Boomfeest-Hoofdstad 2017: Maastricht!

18-12-2016

Boomfeest-Hoofdstad 2017: Maastricht!

Op woensdag 22 maart 2017 viert Stichting Nationale Boomfeestdag haar 60-jarig jubileum. Limburg staat met Maastricht die dag in de landelijke schijnwerpers. Het thema is “Bomen Verbinden” en is gekozen vanwege het feit dat in 60 jaar miljoenen kinderen 10 miljoen bomen (2200 voetbalvelden) hebben geplant en zo op een positieve manier verbonden zijn met de natuur. Tegelijkertijd wordt gevierd dat het volgend jaar 25 jaar geleden is dat het Verdrag van Maastricht getekend is in Maastricht en de Europese Unie een feit werd. Om deze reden worden ambassadeurs van de EU-lidstaten uitgenodigd om samen met ruim 500 Maastrichtse kinderen Verdragsbomen te planten.

 

Start aanplant van de Groene Loper

Op 22 maart planten de 500 schoolkinderen en 250 genodigden de eerste 25 Lindebomen dak van de A2-tunnel, als start van de aanplant van de Groene Loper. Ook planten kinderen uit Wittevrouwenveld 75 nieuwe bomen langs de Frankenstraat. De ambassadeurs planten met de kinderen 28 Lindes (één voor iedere lidstaat van de EU) op het Europaplein van de A2, in het kader van het project ‘Europe Calling’.

 

Kick-off moment op 18 december 2016

Op 18 december vond de kick-off plaats van de Jubileum- Boomfeestdag bij de Kerk Onze Lieve Vrouw van Lourdes, de locatie van de Jubileumactiviteiten én van de start van de aanplant van de Groene Loper. Burgemeester Annemarie Penn-te Strake en Peter Derksen, directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag, hebben deze kick-off verzorgd samen met pastoor Mattie Jeukens door een, door Staatsbosbeheer aangeboden, 6 meter hoge Kerstboom te verlichten en met de kinderen kerstwensen in de boom te hangen. Het thema Bomen Verbinden past ook in de verbinding die het plan De Groene Loper tot stand brengt tussen de wijken die tot op heden gescheiden zijn geweest.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: