Geboortebos - Wijboschbroek 2022

Op zaterdag 5 november is tijdens een feestelijke openingsceremonie het nieuwe Geboortebos Wijboschbroek in Schijndel geopend.

Na een gezellige ontvangst met koffie, thee en beschuit met muisjes in de Schaapskooi van Schijndel liepen de 180 ouders, grootouders, familieleden en de broertjes en zusjes van de baby’s en kinderen voor wie een boom werd geplant in de stralende zon naar de plantlocatie. Daar hielden Marleen van den Ham (directeur stichting Nationale Boomfeestdag), Theo Gorissen (provinciehoofd van de provinciale eenheid Noord-Brabant van Staatsbosbeheer) en Jan van Burgsteden (wethouder van gemeente Meierijstad) korte speeches.

Na het onthullen van een bordje met een QR-code die de namen van de kinderen toont en het planten van de ceremoniële eerste boom, gingen de planters enthousiast aan de slag. Onder de deskundige begeleiding van boswachters van Staatsbosbeheer werden voor elk kind één veer (onder andere inlandse eiken, kersen en veldesdoorns) en vijf struiken (onder meer vlier en hazelaar) geplant. De bomen en struiken zullen opgaan in een gemengd en biodivers bos, ze zullen dus niet afzonderlijk van elkaar herkenbaar blijven. 

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: