Boomfeestdag - Nationale Viering Boomfeestdag 2018: gemeente Oldambt

Op woensdag 14 maart is de Nationale Viering Boomfeestdag-2018 gevierd in de gemeente Oldambt (Provincie Groningen). In de ochtend is afgetrapt met het GroenDebat dat is ingeleid door prinses Irene en geleid door Boomfeestdag-Voorzitter Albert Verlinde. Na het GroenDebat hebben de kinderen leuke educatieve opdrachten gedaan tijdens een educatieve route die over een deel van de Beleefroute over de Slag van Heiligerlee liep. Deze Beleefroute is mede mogelijk gemaakt door IVN, Staatsbosbeheer, gemeente Oldambt en Landschapsbeheer Groningen. Na deze Beleefroute hebben de kinderen in het dorpsbos de Hoogte van Staatsbosbeheer 1000den nieuwe bomen geplant, die tevens de start vormde van de landelijke Essenvervang-campagne van Staatbosbeheer. Dit bos is namelijk, net als vele andere gebieden, getroffen door de essentaksterfte. Zieke bomen worden daardoor vervangen door nieuwe gezonde bomen.

Na dit plantmoment in de Hoogte zijn de kinderen en volwassengenodigden afgereisd naar Blauwestad. In dit nieuwe woon en recreatiegebied is, traditioneel getrouw, de Bomencirkel aangeplant door de ere-gasten én kinderen. Deze cirkel is extra bijzonder, omdat het 12 verschillende boomsoorten betreft. Projectbureau Blauwestad en Provincie Groningen hebben hiervoor gekozen, omdat je door het gebruik van verschillende boomsoorten de 4 seizoenen beter kan beleven. Naast de Bomencirkel hebben de kinderen, van elke deelnemende school, een eigen Schoolboom geplant.

Zie hieronder een impressie van deze dag. Heeft u nog foto's, filmpjes, verhalen of leuke anekdotes van de Boomfeestdag in de gemeent Oldambt of elders in het land? Stuur ze in naar info@boomfeestdag.nl.

Foto's: @deafbeelding.nl

Video: TijhuisAV

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: