Boomfeestdag Stappenplan

Leuk dat je een Boomfeestdag wilt organiseren! Het organiseren van een Boomfeestdag vraagt wat voorbereidingswerk en roept vaak dezelfde vragen op. Waar en wat ga ik planten? Ik ga niets planten, maar wil wel een Boomfeestdag organiseren, kan dat? Hoe pak ik de organisatie van een Boomfeestdag het beste aan? Wat kost het organiseren van een Boomfeestdag?

Met het stappenplan, specifiek voor jouw type organisatie, proberen we iedereen zo goed mogelijk antwoord te geven op zijn of haar vragen en daarmee een duwtje in de goede richting te geven. Hieronder staan tot dusver alleen nog het stappenplan voor Staatsbosbeheerders, basisscholen en voor Vlaamse organisaties, maar er komt binnenkort ook nog een voor gemeenten.

Natuurlijk is ook het algemene draaiboek beschikbaar, waar een heleboel informatie te vinden is over het organiseren van een Boomfeestdag. 

Heb je vragen? Stel zie hier!

Boomfeestdag stappenplan voor Staatsbosbeheerders

In 1957 is door Staatsbosbeheer het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) opgericht. In 1980 is het verzelfstandigd en doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. De banden met Staatsbosbeheer zijn in meer dan 60 jaar van het bestaan van de stichting warm gebleven en op de terreinen van Staatsbosbeheer worden dan ook elk jaar diverse Boomfeestdagen gevierd. Een stappenplan speciaal voor Staatsbosbeheerders is een handreiking om de organisatie van een Boomfeestdag te vergemakkelijken.

Hierboven een deel van het stappenplan voor Staatsbosbeheerders

Via onderstaande buttons zijn zowel het Staatsbosbeheer stappenplan te downloaden als de checklist in voorbereiding voor de organisatie van een Boomfeestdag. 

Vergeet in voorbereiding van de Boomfeestdag niet om de viering aan te melden via www.boomfeestdag.nl/doemee onder de categorie 'Staatsbosbeheer'.

Boomfeestdag stappenplan voor basisscholen

Als een gemeente of andere organisatie een Boomfeestdag viert, worden een of meerdere scholen in de gemeente uitgenodigd. De organisatie heeft in dat geval een locatie en een programma waar je als school misschien bij aan kunt sluiten. Word je niet voor een Boomfeestdag uitgenodigd, dan kun je ook zelf een Boomfeestdag organiseren op school. 

Hierboven een deel van het stappenplan voor basisscholen

Via onderstaande buttons is zowel het stappenplan voor basisscholen te downloaden als de checklist in voorbereiding voor de organisatie van een Boomfeestdag. 

Vergeet in voorbereiding van de Boomfeestdag niet om de viering aan te melden via www.boomfeestdag.nl/doemee onder de categorie 'School'.

Boomfeestdag stappenplan voor Vlaamse partijen

Dit stappenplan is vormgeven in het kader van het Erasmus+ project tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag 2022 in Zundert. Gedurende dit project is er kennis en ervaring uitgewisseld met Stichting Nationale Boomfeestdag en het Belgische AVBS. Met de vormgeving van onderstaande stappenplan kunnen ook Vlaamse organisaties, die een Boomfeestdag willen organiseren in eigen omgeving, hiermee aan de slag.

Hierboven een deel van het stappenplan voor Vlaamse partijen

Via onderstaande button is het stappenplan voor Vlaamse partijen te downloaden.

Boomfeestdag stappenplan voor gemeenten

Het Boomfeestdag stappenplan voor gemeenten is nog in ontwikkeling, maar het voorbeeld draaiboek is hier te vinden.

De checklist is al wel te gebruiken en hier te downloaden.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: