Toekomstboom van Valburg

GrowApp

Maak een animatie van hoe jouw boom groeit en bloeit met de GrowApp. Download de GrowApp op je smartphone en zie op www.growapp.today hoe deze boom groeit en bloeit.

Toevoegen aan GrowApp
November 2023

Hieronder een artikel in de Dorpskrant Valburg over de Boomfeestdag in november

Dorpskrant Valburg - 30-11-2020

De Toekomstboom staat!

Het is woensdagmorgen 25 november. Het is een zonnige dag maar vrij koud als ik onderweg ben naar de St. Jacobusschool. Het is de dag dat het toch nog goed komt; de Toekomstboom gaat de grond in en ik mag als fotograaf van Valburg Groen dit vastleggen.

Om iets over negen loop ik het klaslokaal in. De leerlingen van groep 7/8 kijken naar het beeldscherm waar Martijn Stip (gemeente Overbetuwe) aan het woord is. Hij vertelt de klas over de Toekomstboom (walnoot) en ook vertelt hij over de 27 stoofperenbomen die vorige week geplant zijn aan de Mellardsestraat. Hij beantwoordt vragen en na een kwartiertje neemt hij afscheid en wenst ons een mooie dag toe.

Dan snel op de fiets naar de speeltuin bij de Weemen. De mannen van de gemeente zijn al druk met de voorbereiding. Een groot gat is gegraven en de QR code paal ligt al klaar. Er zijn scheppen voor de kinderen om te helpen.

Meester Gunther spreekt, samen met een leerling, nog een woordje en de boom wordt met een kraantje in het gat geplaatst. De kinderen scheppen de grond er rond om en de paal wordt erbij gezet. Van pure balorigheid moet er ook even geschommeld worden natuurlijk!

De kinderen hebben allemaal een naamplaatje gemaakt (naam en datum gebrand in een houten schijfje). Deze zijn voor bij de stoofperenbomen (ieder kind een boom) dus hup, op de fiets naar de Mellardsestraat. Als alle bomen zijn voorzien van de plaatjes hebben we het toch knap koud gekregen.

Gauw terug naar de klas voor een krentenbol met warme choco!

Valburg Groen - 25-11-2020

Een weekje later!

De tweede Corona-golf heeft roet in het eten gegooid. Weer geen Boomfeestdag…

Omdat de boom al klaar staat om geplant te worden en omdat we de kinderen van de St. Jacobusschool niet weer teleur willen stellen komt er op 25 november een alternatief voor de Boomfeestdag.

Gewoon voor de kinderen; samen Coronaproef de boom planten dus zonder veel franje.

Maar toch gezellig!

Valburg Groen - 18-11-2020

Oktober 2023

Over 3 weken is het zo ver: Boomfeestdag 2020!!

De organisatie van de Boomfeestdag 2020 is in volle gang.
Nadat in maart wegens Corona de Boomfeestdag afgezegd is, gaan we nu (zoals we nu verwachten) wel van start.

De boom die we gaan planten is een walnotenboom. Dit wordt de Toekomstboom van Valburg. Kinderen hebben de toekomst nog voor zich. Ook willen we graag dat er voor “Groen” een toekomst is in en om Valburg. Want groen om ons heen hebben we nodig. Nodig om in te wandelen, te fietsen, maar ook nodig om ons te verkoelen en voor een gezonde woonomgeving. Daarnaast geven bomen ons zuurstof en vangen ze het fijnstof van de snelwegen om ons heen!

Een Toekomstboom krijgt voldoende groeiruimte voor de boomwortels en er worden de nodige voorzieningen getroffen om te zorgen dat deze boom groot en oud mag worden.

We sparen om er een bankje bij te kunnen zetten zodat de leerlingen van groep 7 en 8 van de Sint Jacobusschool die de boom gaan planten, over 70 jaar hier nog kunnen zitten terwijl hun kleinkinderen spelen in de speeltuin.


Valburg Groen
Gemeente Overbetuwe
St. Jacobusschool

Valburg Groen - 28-10-2020

Hieronder de tekeningen die de kinderen van de St. Jacobusschool voor onze mooie toekomstboom hebben gemaakt.

Valburg Groen - 28-10-2020

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: