Levensboom - Sandra Reemer

Levensboom - Sandra Reemer
Juli 2021

Esdoorn: Eigenzinnig

11-20 april en 14-23 oktober

Esdoornen zijn vaak ‘anders’: ze weten de schijnwerpers constant op zich te richten door hun fantasie en originaliteit. Hun hang naar totale onafhankelijkheid brengt hen vaak in botsing met de samenleving.

Toch kunnen esdoorns juist ook heel schuchter en terughoudend zijn en zijn ze vaak te goedgelovig. Ze hebben een enorme bewondering voor mensen die consequent zijn.

De esdoorn is zeer gevoelig voor vleierij en is altijd op zoek naar iets nieuws: nieuwe ervaringen of nieuwe mensen. Hij leert spelenderwijs en heeft een uitstekend geheugen. De esdoorn is verliefd op het leven en op zichzelf. Hij imponeert graag en moet oppassen dat hij zijn mening niet opdringt.

Het leven van de esdoorn gaat niet geheel over rozen, maar meestal komt dit door zijn eigen trots, eerzucht en zelfrespect. Zijn wilskracht en betrokkenheid zorgen ervoor dat het leven interessant en veelzijdig is en dat moet ook, want een esdoorn is snel verveeld; van de chaos in de wereld schijnt hij weinig last te hebben. De esdoorn is, ondanks zijn dominantie, een goede luisteraar.

De Boomhoroscoop

De natuur geeft meer inzicht in jezelf dan je denkt. Je karakter is namelijk onlosmakelijk verbonden met de bomenwereld. Deze kennis dateert al van voor onze jaartelling en is ontwikkeld door de Kelten. Zij herkenden in bomen duidelijke karaktereigenschappen. De Keltische boomhoroscoop maakt gebruik van 21 bomen. Iedereen heeft een van deze bomen als geboorteboom. Die brengt geluk en geeft ook inzicht in je persoonlijkheid, gedrag en levensloop.

Het boek is uitgegeven ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Stichting Nationale Boomfeestdag.

Peter Derksen - 16-07-2017

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: