Geboortebomen Pauwels - Tilburg en Loon op zand

Geboortebomen Pauwels worden alleen geplant voor baby's en kinderen geboren in de gemeente Tilburg en gemeente Loon op Zand. Voor interesse in het planten van Geboortebomen voor baby's en kinderen die niet uit de gemeente Tilburg  of Loon op Zand komen, verwijzen we je graag naar Geboortebos Schijndel, het Nationaal KinderBomenBos of Geboortebos Medemblik. (Laatstgenoemde is alleen voor baby's geboren in de gemeente Medemblik)

De gemeente Tilburg heeft in 2019 een nieuwe locatie voor de Geboortebomen geopend. Ten noorden van Tilburg, in Landschapspark Pauwels, is er de komende jaren plek voor de aanplant van totaal 450 nieuwe Geboortebomen.

Deze locatie werpt een blik in het verleden. Aan de rand van Tilburg waar de Geboortebomen komen te staan, stond in 1832 een boerderij. De contouren van deze boerderij en het voormalige erf worden gemarkeerd door de nieuwe Geboortebomen: Pruimenbomen en lijsterbes. Deze verbinding door bomen geven het verleden een plek in dit vernieuwde landschap. De nieuwe locatie van de Geboortebomen, bevindt zich op de grens van Tilburg en Loon op Zand. Op voormalige landbouwgronden, krijgt nieuwe natuur de ruimte.

De gemeente Tilburg wil jaarlijks 50 gezinnen de kans geven om een boom te planten voor een net geboren kind. Wil jij een Geboorteboom planten? Bestel dan snel hier een Geboorteboom voor jouw kind, kleinkind, neefje of nichtje! (Vol=Vol).

Plant een Geboorteboom voor een nieuw wereldburgertje. Na aanmelding ontvang je een Geboorteboomcertificaat op naam van het kind en een uitnodiging om de Geboorteboom zelf te komen planten in het Geboortebos. Eerst is er een toepasselijke ontvangst, daarna de kan de boom geplant worden. 

Symbolisch en individueel herkenbaar

Een Geboorteboom brengt op symbolische wijze tot uiting dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde groene wereld. De Geboortebomen blijven individueel herkenbaar door de registratie op een digitale kaart. Dit is een overzichtskaart waar de plantlocatie van de Geboortebomen staan met daarbij de naam en geboortedatum van elk kindje. De digitale kaart is via deze link te vinden.

Uniek

Geboortebomen Pauwels zijn bomen die geplant worden voor voor baby's en kinderen uit gemeente Tilburg en gemeente Loon op Zand. Het aanplanten van Geboortebomen in Tilburg vindt sinds 2007 plaats. Het is uniek, omdat de gemeente Tilburg het zelf heeft gerealiseerd. Voorheen vond deze aanplant in zogenoemde Geboortebossen op diverse locaties in de gemeente Tilburg plaats. Dit werden bossen, maar vanaf april 2019 vormen de Geboortebomen landschappelijke elementen binnen de gemeente en is het concept omgedoopt tot: Geboortebomen Pauwels. 

Op andere locaties heeft Stichting Nationale Boomfeestdag het initiatief genomen tot de aanplant van Geboortebossen. Het is overigens niet toegestaan om Geboortebomen voor honden, katten of andere dieren te planten. Hoezeer zij ook onderdeel van het gezin zijn. Daarnaast mogen er geen foto's, ornamenten of andere voorwerpen, die het beeld van de Geboortebomen ondermijnen, worden geplaatst. 

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: