Praktische informatie Geboortebos Schijndel

Bestellen

Als je een Geboorteboom Schijndel via de Boomfeestdag webshop bestelt ontvang je binnen een week het Geboorteboom-certificaat met daarop de naam en geboortedatum van het kind(je). 

Het is mogelijk om tot uiterlijk 2 weken voor de plantdag van hetzelfde jaar een Geboorteboom te bestellen. Bestellingen na de grens van 2 weken worden automatisch meegenomen met de plantdag van het jaar daarop. Deze grens heeft te maken met de voorbereidingen van de organisatie van de plantdag, terreinvoorbereidingen en het bestellen van de bomen bij Staatsbosbeheer.

Correspondentie

Bij het certificaat zit een begeleidende brief met onder andere de datum waarop je de boom of bomen kunt planten. Dat is elk jaar op de eerste zaterdag van november voor het Geboortebos in Schijndel. Medio oktober sturen we een digitale uitnodiging naar het bij ons bekende mailadres. Hierin staat onder meer vermeld hoe laat we jou op de plantdag verwelkomen en via een digitaal aanmeldformulier kun je aangeven met hoeveel personen je graag bij deze dag aanwezig wilt zijn.

Programma

Op dag zelf is in de ochtend de ontvangst bij de Schaapskooi in Schijndel, waar er koffie/ thee en beschuit met muisjes klaar staat. De plantlocatie is op loopafstand van de Schaapskooi waar we, na de ontvangst met alle kinderen, (groot)ouders, vrienden en andere familieleden, naartoe lopen. Voor aanvang van het plantmoment liggen de bomen klaar op de plantlocatie. Deze krijg je uitgereikt als iedereen zijn of haar boom op de aangewezen plek gaat planten. Na het planten wordt de plaquette onthuld waarop alle namen van de kinderen staan waarvoor die dag een boom is geplant. De dag eindigt rond het middaguur met de wandeling terug naar de Schaapskooi.

We verwijzen je graag door naar ons contactformulier als er nog vragen zijn over het bestellen van een boom, de plantdag of andere zaken.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: