Geboortebos Schijndel

Plant een Geboorteboom

Plant een Geboorteboom
€ 59,50
0 stuks beschikbaar
herfstblaadjes

Geboortebos Schijndel

In het Wijboschbroek van Staatsbosbeheer in de gemeente Schijndel ligt het Wijboschbroek. In dit gebied ligt het 5e Geboortebos van Stichting Nationale Boomfeestdag en Staatsbosbeheer: Geboortebos Wijboschbroek. Vanaf 2010 tot en met 2021 zijn in dit Geboortebos Koningslindes in een zogenoemde boomweide aangeplant. Deze Geboortebomen vormen een voedselbron voor bijen en insecten, maar ze groeien niet erg snel en goed in het Wijboschbroek. Vanaf 2022 worden daarom andere soorten bomen geplant. Deze soorten passen namelijk beter bij de bodem van het Wijboschbroek en zullen hierdoor beter groeien. Door deze Geboortebomen in bosverband te planten vormt het ook sneller een echt bos waarin dieren kunnen leven en kinderen kunnen spelen. Draag jij ook een boompje bij? Plant een Geboorteboom!

herfstblaadjes
Plantend kindje boom met wensbladen

Bij een Geboorteboom krijg je...

… een aantal boompjes 

... een aantal struiken

… een herinneringscertificaat met daarop de naam en geboortedatum van het kindje

… een vermelding van de naam en geboortedatum van het kindje op de digitale plaquette die via een QR-code in het bos te bereiken

… een Geboortebos plantdag waarin je zelf de bomen en struiken mag planten

Plantend kindje boom met wensbladen

Plantdag Geboortebos Schijndel 2022

De plantdag in het Geboortebos Wijboschbroek vindt plaats op zaterdag 5 november. Geboortebomen voor deze plantdag kunnen uiterlijk tot zaterdag 22 oktober worden besteld. 

Wist je dat?

Het Wijboschbroek vroeger een gebied met moerasbossen was? De bomen werden in de loop van de tijd gerooid en er kwamen akkers. Maar zoals de naam ook al zegt: het bleef een broek, een nat gebied. Aan het einde van de 19e eeuw gaven de boeren het op, werden er ophogingen gemaakt en weer bomen aangeplant. Het begin van het Wijboschbroek zoals we het nu kennen…

Het is niet mogelijk om de soorten te kiezen. Staatsbosbeheer maakt een selectie van de te planten soorten om zo een natuurlijk mogelijk bos te krijgen. Deze krijg je tijdens de plantdag door de organisatie uitgereikt en deze soorten mag je gaan planten.

Het is gebied is slecht per openbaar vervoer bereikbaar. Het meest praktische is om naar de Schaapskooi Schijndel (Martemanshurk 12, 5482 WP Schijndel) te navigeren en vanuit daar te voet naar het Geboortebos te gaan. Klik op de button voor de wandelroute.

Klik hier voor de route naar het Geboortebos