Persberichten

Verplaatste Nationale Boomfeestdag-2020: woensdag 18 november

30-07-2020

Verplaatste Nationale Boomfeestdag-2020: woensdag 18 november

Op 18 maart jongstleden zou de 64ste editie van de Nationale Boomfeestdag gevierd worden in ons land. Helaas zijn vrijwel alle activiteiten vanwege de Coronacrisis afgelast.

Ook de Nationale Viering Boomfeestdag in Alphen aan den Rijn is uitgesteld tot nader orde. Afgelopen week (week 30) hebben we in overleg met burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn moeten besluiten dat het evenement ook niet dit najaar gevierd kan worden. We vinden het allemaal heel jammer, maar gezondheid staat voorop en we willen geen onnodige risico's nemen. Daarom is dan door de betrokken partijen besloten om deze Nationale Viering Boomfeestdag in Alphen aan den Rijn te houden op de traditionele derde woensdag van maart, zijnde woensdag 17 maart 2021.

Er zijn echter behoorlijk veel gemeenten die hebben aangegeven dat ze Boomfeestdag-2020 dit najaar gaan vieren met daaraan gekoppeld de vraag of Stichting Nationale Boomfeestdag een startmoment geeft voor de verplaatste Nationale Boomfeestdag-2020.

Deze datum is nu bekend:  woensdag 18 november 2020

Deze dag geven we de start voor het Boomfeestdag-plantseizoen en we roepen gemeenten op om deze dag in haar gemeente de verplaatste Boomfeestdag-2020 te vieren, als hier uiteraard voor toestemming is in verband met de RIVM-richtlijnen.

Omdat wij als Landelijk Bureau Boomfeestdag dit najaar niet ingezet hoeven te worden ten behoeve van de Nationale Viering Boomfeestdag, zouden we het leuk vinden om een aantal gemeentes te bezoeken op de dag dat in desbetreffende de Boomfeestdag wordt gevierd. Daarom verzoeken we gemeenten het via info@boomfeestdag.nl bij ons en kenbaar te maken, zodat we hierin een keuze kunnen maken en diverse Boomfeestdagvieringen kunnen bijwonen.

Hartelijke groet namens het bestuur en het Boomfeestdag-team,

Peter J. Derksen,
directeur

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: