Persberichten

Vakbeurs GrootGroenPlus ondertekent driejarige sponsorovereenkomst met Nationale Boomfeestdag

16-01-2019

Stichting GrootGroenPlus werkt al sinds 2012 intensief samen met de Stichting Nationale Boomfeestdag. Samen zetten de beide partijen zich in voor het betrekken van jeugd bij groen en natuur en delen zij dezelfde visie. In navolging daarvan heeft de vakbeurs GrootGroenPlus op woensdag 16 januari tijdens haar tweede Voorjaarsbeurs, voor de jaren 2019 t/m 2021 een nieuwe sponsorovereenkomst met de Stichting Nationale Boomfeestdag ondertekend.

Stichting Nationale Boomfeestdag is al jarenlang het goede doel van GrootGroenPlus en kan de komende jaren weer rekenen op een financiële bijdrage ter ondersteuning van haar werkzaamheden. De stichting werd in 1957 opgericht door Staatsbosbeheer als het Landelijk Comité Boomplantdag. In 1980 werd dit Comité omgezet in de zelfstandige Stichting Nationale Boomfeestdag. Het doel van de stichting is om kinderen van groep zes (9 en 10 jaar oud) meer inzicht in, kennis over en begrip voor de functie van bomen bij te brengen. Het streven is om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten. 

Inmiddels vieren meer dan 100.000 kinderen in ruim 75% procent van de Nederlandse steden en dorpen jaarlijks de traditionele Boomfeestdag, dit jaar op 13 maart. Er zijn in de afgelopen 63 jaar al zeker meer dan 10 miljoen bomen geplant. Dit zijn ruim 5.000 voetbalvelden en daarmee levert de Stichting Nationale Boomfeestdag een essentiële bijdrage aan de CO2-reductie.

Als tegenprestatie voor het feit dat de Boomfeestdag het Goede Doel is van de vakbeurs, draagt ze tijdens de Najaarsbeurs van GrootGroenPlus (2 t/m 4 oktober 2019) intensief bij aan het inhoudelijke programma en de uitwerking van het beursthema. Deelnemers en bezoekers van de beurs maar zeker de kinderen mogen daarom weer een leuke educatieve activiteit verwachten.

Moment na ondertekening van het 3-jarig sponsorcontract. Foto door: Foto Freson Producties

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: