Persberichten

Trotse ouders planten bomen in Geboortebos Schijndel

01-11-2019

Morgen zaterdag, 2 november, wordt in Schijndel de jaarlijkse Geboorteboom plantdag georganiseerd; Dit maakt Stichting Nationale Boomfeestdag bekend. Met 37 baby’tjes planten de trotse ouders zaterdag 37 (Linde)Geboortebomen in het Geboortebos van Schijndel, dat groeit op grond van Staatsbosbeheer, de moederorganisatie van de Stichting.

In 1990 startte Stichting Nationale Boomfeestdag haar actie “Geboorteboom”. De symboliek van een Geboorteboom is dat ieder kind recht heeft om op te groeien in een groene, gezonde wereld. Zeker gezien de hedendaagse ontwikkelingen is het planten van een boom des te belangrijker.

De Stichting heeft op dit moment 5 Geboortebossen: in Ugchelen, Utrecht, Winschoten, Mierlo en Schijndel. Ook gemeente Tilburg en gemeente Medemblik hebben een Geboortebos. Hiervoor regelt Stichting Nationale Boomfeestdag de verwerking van de aanvragen.

In 2003 werd het Geboortebos in Mierlo, bij Eindhoven, geopend door de 3 prinsessen Marilène, Annette en Laurentien die voor hun kindjes Geboortebomen planten.

Volgende week zaterdag 9 november worden er in een ander bos van de stichting Geboorte- en Levensbomen geplant. In het Nationaal KinderBomenBos in het Bentwoud (gemeente Alphen aan den Rijn) groeien naast bomen voor pasgeborenen ook bomen voor kinderen die overleden zijn. De bomen die daar geplant worden vormen een mooi geheel op een bijzondere locatie.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: