Persberichten

Minister Schouten plant boom en schrijft kaart aan nieuwe Bomenminister

08-03-2021

Alphen aan den Rijn – Maandagmiddag 8 maart plantte minister Schouten (Ministerie van LNV) samen met de kinderburgemeester van Alphen aan den Rijn Elmehdi Sassa en de kinderwethouders een esdoorn in de bomencirkel in het Prinses Irenebos. Ze plantte deze boom niet alleen om aandacht te vragen voor bomen en het klimaat in aanloop naar de verkiezingen, maar ook als dank voor haar inzet voor bomen en bossen.

Onder het bewind van minister Schouten is de Bossenstrategie geschreven. Hierin wordt onderkend hoe onmisbaar bomen zijn. Ook wordt onderstreept hoe belangrijk het is dat leerlingen zelf op de basisschool een boom planten onder schooltijd. Door deze oproep van de minister zullen meer gemeenten deelnemen aan de Nationale Boomfeestdag.

Verkiezingen

Bomen staan sowieso in de spotlights. In bijna alle verkiezingsprogramma’s worden bomen genoemd als een oplossing tegen de opwarming van de aarde. Bomen planten is een eenvoudig uit te voeren klimaatregel. Peter Derksen, directeur van de Stichting Nationale Boomfeestdag is blij met deze ontwikkeling. “Vier jaar geleden stonden bomen nauwelijks op de agenda’s van de politieke partijen, dat is nu wel anders. Met minister Schouten hadden we een bevlogen Bomenminister.”

Minister Schouten schreef, op speciaal groeipapier, haar toekomstwens voor de bomen op een kaart die naar de nieuwe Bomenminister wordt gestuurd.

 

Beste nieuwe Bomenminister,

Mijn bomenwens voor de toekomst is:

Elk kind een boom laten planten in zijn/haar basisschooltijd.

 

Minister Schouten

 

Kinderburgemeester Elmedhi, en kinderwethouders Day, Marijse, Jialina en Charlotte schreven ook hun bomenwens aan de nieuwe Bomenminister.

Alphen aan den Rijn

Burgemeester Liesbeth Spies en Boomfeestdag-voorzitter Albert Verlinde hopen dat bomen ook door de nieuwe Bomenmister op de kaart worden gezet. Ook zij schreven hun toekomstwens voor de bomen op. Op 10 november vindt in Alphen aan de Rijn de al drie keer eerder uitgestelde Nationale Viering van de Boomfeestdag plaats. Op deze natuurdag zal prinses Irene, samen met haar zoon prins Carlos, de laatste boom in de bomencirkel planten.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: