Bossen

Geboortebomen planten als origineel babycadeau in het Nationaal KinderBomenBos!

09-10-2019

Het Nationaal KinderBomenBos biedt de kans om het leven van een kind(je) te vieren, maar ook om het verlies daarvan een plek te geven. In het 20 hectare groot bos in natuur- en recreatiegebied Bentwoud (gemeente Alphen aan den Rijn) groeien Geboortebomen in een unieke Geboortebomenkamer. In een Levensbomenkamer kunnen KinderGedenkplekjes geadopteerd worden, met daarin centraal Levensbomen, om een overleden kind(je) te herdenken. Een originele manier om een nieuw leven te vieren en unieke wijze om het verlies ervan te herdenken.

Origineel babycadeau: een Geboorteboom is het symbool voor een nieuw leven

Bomen zorgen voor zuurstof, zuiveren de lucht en fungeren als natuurlijke airco’s. Bomen zorgen voor leven. Een Geboorteboom symboliseert de geboorte van een nieuw leven en de groei en ontwikkeling van het kind(je). Een Geboorteboom is daarom misschien wel het meest originele babycadeau wat je kan geven. Het is een blijvend en vooral duurzaam cadeau, levert een bijdrage aan een groene en gezonde aarde en je mag hem zelf in het Nationaal KinderBomenBos planten. Het planten van de Geboorteboom is een moment waarop je iets aan de natuur geeft, omdat je het leven van een kind(je) wilt vieren en vastleggen. Zoek je dus een origineel babycadeau? Neem dan een kijkje in het Nationaal KinderBomenBos of in de andere Geboortebossen van Stichting Nationale Boomfeestdag.

Een KinderGedenkplek met Levensboom biedt troost bij het verlies van een kind(je)

In het bos is er naast het vieren van een nieuw leven ook ruimte om verdriet van een overleden kind(je) een plek te geven. De KinderGedenkplek met een eigen Levensboom biedt hier de mogelijkheid toe. De boom staat centraal in iedere Gedenkplek en symboliseert dat het leven hier niet ophoudt, maar verder gaat in de groei en ontwikkeling van de boom. Het vormt een blijvende herinnering aan een uniek leven(tje). Het is tevens mogelijk om as in het plantgat van de Levensboom uit te strooien. Het bos is vrij en altijd toegankelijk, waardoor men zomaar of op een speciaal moment het overleden kind(je) kan herdenken.

Een Geboorteboom of Levensboom plant je zelf

Heb je een Geboorteboom als origineel babycadeau gekregen of een KinderGedenkplek met Levensboom geadopteerd? Dan mag je zelf de boom op de tweede zaterdag van november in het Nationaal KinderBomenBos planten. Het planten van de bomen vindt tijdens twee aparte sessies plaats om vreugde en verdriet gescheiden te houden. Na het planten zijn de bomen in het Nationaal KinderBomenBos eenvoudig terug te vinden. Elke geplante boom is namelijk digitaal gemarkeerd en via de kaart op de website van de Boomfeestdag terug te vinden. Het bos wordt beheerd door Staatsbosbeheer, zodat de bomen in een gezonde omgeving kunnen groeien en oud mogen worden.

Of je nu een boom plant voor een overleden kind(je) of een Geboorteboom om een nieuw leven(tje) te vieren, elk plantmoment vormt een unieke en waardevolle belevenis in het Nationaal KinderBomenBos. Een herinnering die voor altijd bij je blijft.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: