Persberichten

Edet Nieuwe Sponsor Boomfeestdag

01-03-2017

Edet nieuwe sponsor Boomfeestdag 

Zeist/Tilburg, 1 maart 2017 – Edet is de nieuwe sponsor van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Op de Boomfeestdag planten jaarlijks 110.000 kinderen 200.000 bomen. Het planten van een ‘eigen’ boom zorgt ervoor dat kinderen al vroeg liefde voor de natuur ontwikkelen. Edet heeft, als onderdeel van SCA, van oudsher een hechte band met de natuur. De verbinding tussen Edet en de Stichting Nationale Boomfeestdag is dan ook natuurlijk.

Zorgvuldig omgaan met de natuur en ervan genieten is belangrijk. De Boomfeestdag stimuleert de liefde voor de natuur en staat voor het duurzaam omgaan met de natuur. “Dit sluit uitstekend aan bij Edet. Wij voelen ons verantwoordelijk voor het milieu en het zorgvuldig omgaan met grondstoffen. Edet is verbonden met de natuur en met mensen. Wij willen, net als de Boomfeestdag, graag dat mensen de tijd nemen om ook echt te genieten van de natuur. Een rustmomentje, met een knipoog naar het momentje voor jezelf op het toilet. Edet draagt dan ook graag bij aan de Boomfeestdag met de sponsoring en verschillende acties om mensen te laten genieten van de natuur”, aldus Christine Voorma van Edet.

60 jaar Boomfeestdag
“We zijn blij met Edet als sponsor van de Stichting Nationale Boomfeestdag. We hebben hetzelfde principe: een duurzame wereld. In de 60 jaar dat de Stichting Nationale Boomfeestdag bestaat, hebben miljoenen kinderen bij elkaar ruim 10 miljoen bomen geplant, dat zijn zo’n 4.500 voetbalvelden. De kinderen zijn zo op een positieve manier verbonden met de natuur”, zegt een trotse Peter Derksen, directeur van de stichting. Met het thema ‘Bomen verbinden’ wil de stichting de verbindende rol van bomen centraal stellen. Bomen verbinden en verrijken steden, zorgen voor een schonere en gezondere lucht en dragen zo bij aan een gezonde en duurzame wereld voor volgende generaties.

22 maart Boomfeestdag in Maastricht
Op 22 maart 2017 worden er in 280 gemeenten bomen geplant. De Nationale Boomfeestdag is in Maastricht, waar 500 schoolkinderen en 250 genodigden bomen planten op het dak van de A2-tunnel. In het kader van het project ‘Europe Calling’ planten ambassadeurs uit 28 EU-lidstaten voor iedere lidstaat één boom op het Europaplein van de A2. Edet is deze dag ook met een stand aanwezig op de GroenMarkt. Bezoekers van de stand kunnen op het eerste Edet Natuurbankje een boodschap schrijven over wat hen verbindt met de natuur. Via verschillende acties is dit Natuurbankje ook te winnen.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: