Activiteiten

Bezoek Boomfeestdag op Vakbeurs Openbare Ruimte!

23-08-2018

Op woensdag 26 en donderdag 27 september aanstaande neemt Stichting Nationale Boomfeestdag weer deel aan de jaarlijkse Vakbeurs Openbare Ruimte. Deze beurs, voorheen Dag van de Openbare Ruimte, is het totaal-evenement voor ontwerp, inrichting, onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Op deze beurs loopt een divers gezelschap van gemeentelijk beleidsmakers tot planvoorbereiders en van landschapsarchitecten tot groenuitvoerders rond. De Boomfeestdag werkt al meer dan 60 jaar met deze doelgroepen samen door onder andere het jaarlijks organiseren van de Nationale Viering Boomfeestdag in een gastgemeente én het adviseren bij het organiseren van een Gemeentelijke Boomfeestdag-Viering. Kortom, de Vakbeurs Openbare Ruimte vormt voor zowel voor de stichting als voor jou het moment om over de laatste Boomfeestdag-ontwikkelingen bij te praten bij stand 2.4.04 / F.

Ieder kind een boom in de openbare ruimte

Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom in de openbare ruimte te laten planten. Ruim 56 gemeenten hebben deze zelfde intentie uitgesproken door het tekenen van de Intentieverklaring - ieder kind een boom-. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunt dit Boomfeestdagproject. Dit doet ze  door  gemeentecolleges te stimuleren om deze Intentieverklaring te ondertekenen en te promoten  dat deze intentie gemeente breed uitgedragen zou moeten worden. Dat betekent dus niet alleen bij planuitvoerders maar ook bij beleidmakers, planvoorbereiders en architecten. De gemeente helpt de kinderen om ze natuur bewuster te maken en de kinderen helpen de gemeenten in de PR van het gemeentelijk groen en openbare ruimte. 

Bij het aandragen van de Intentieverklaring krijgt de stichting vaak de vraag over de praktische invulling van deze intentie. Denk hierbij aan het tekort aan het aantal te planten bomen in relatie tot het aantal te bereiken kinderen en beschikbare plantlocaties, budgetten en andere zaken waar een gemeente in de praktijk mogelijk tegenaan kan lopen. Deze en andere vragen beantwoordt de stichting met een lezing van Peter Derksen tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte. Hij is directeur van Stichting Nationale Boomfeestdag en zal tijdens de lezing handvatten aanbieden om de intentieverklaring in de praktijk te realiseren.

Meld je aan voor de vakbeurs en bezoek de lezing

Heb je je nog niet aangemeld voor de vakbeurs? Doe dat dan snel via de onderstaande button. Vergeet niet om woensdag 26 september de lezing van Peter Derksen tijdens de beurs te bezoeken. Deze vindt om 12:00 uur in de zaal Juliana 3 plaats.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: