Persberichten

ALBERT VERLINDE NIEUWE VOORZITTER NATIONALE BOOMFEESTDAG

13-03-2017

Onno Hoes heeft de voorzittershamer van Stichting Nationale Boomfeestdag overgedragen aan algemeen directeur en producent Stage Entertainment Nederland, Albert Verlinde. Tijdens het  60-jarig jubileum van de stichting, dat op 22 maart 2017 in Maastricht wordt gevierd, zal Verlinde voor het eerst in zijn nieuwe rol actief zijn.

Stichting Nationale Boomfeestdag is in 1957 opgericht door Staatsbosbeheer als antwoord op een oproep van de Verenigde Naties om bomen te planten mèt en vóór de nieuwe generatie. Na 60 jaar zijn inmiddels ruim 4 miljoen kinderen geactiveerd om in totaal 2.500 ha bomen te planten. Op 22 maart dit jaar zullen wederom 100.000 kinderen in minimaal 290 gemeenten ruim 200.000 bomen planten.

Tijdens de Jubileum-viering in Maastricht zullen 550 kinderen uit Maastricht en de Euregio op het dak van de nieuwe Koning Willem-Alexandertunnel een start maken met de aanplant van de zgn. Groene Loper die in plaats komt van de oude snelweg A2 en die jarenlang de stad in tweeën heeft gedeeld. Naast de burgemeester en de Commissaris van de Koning zullen voormalig Premier en Minister van Financiën Wim Kok en  ambassadeurs en consuls-honorair van de 28 Europese lidstaten speciale ‘Treaty Trees’ planten ter gelegenheid van de 25-jarige verjaardag van het Verdrag van Maastricht. Zij worden hierbij geassisteerd door de Maastrichtse kinderen en kinderen van het United World College Maastricht.

Naast oud-burgemeester van Maastricht, Onno Hoes,  waren eerdere voorzitters oud-minister Gerrit Braks, oud-Commissaris van de Koningin in Noord-Brabant Frank Houben en oud-ceremoniemeester van Hare Majesteit de Koningin Gilbert Monod de Froideville.

Iedere dag Boomfeestdag

Albert Verlinde vindt dat het iedere dag een Boomfeestdag moet zijn. “Het mooie aan Boomfeestdag is dat de stichting basisscholen stimuleert om het belang van bomen op de schoolagenda te zetten. Gemeenten worden daarnaast vanaf dit jaar gestimuleerd om ook op andere momenten van het jaar bomen te planten met de nieuwe generatie en het onderdeel te laten zijn van hun groenbeleid. Het planten van een eigen boom tijdens schooluren is een belevenis die kinderen nooit vergeten en die hen later bewust maakt van de waarde van bomen; daarbij helpen kinderen, met het planten van bomen, gemeenten bij het behalen van het gemeentelijke klimaatdoel” aldus Verlinde “dit streven spreekt me geweldig aan en ik wil als voorzitter hieraan een substantiële bijdrage leveren.” 

Foto ©Roy Beusker

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: