QR-code Herinneringspaal

Hoe mooi is het niet om de ontwikkeling door de jaren heen van een geplante boom digitaal te volgen? En om herinneringen, aan deze specifieke boom digitaal vast te leggen in beeld, geluid en tekst? Met de QR-code herinneringspaal heeft Stichting Nationale Boomfeestdag een aantal mooie opties om de verbondenheid tussen mens en natuur te versterken. De QR-code herinneringspaal is beschikbaar in drie varianten:

  1. Toekomstboom: Kies tijdens de Boomfeestdag met de kinderen en de burgemeester of wethouder een Toekomstboom. Deze geplante boom mag uitgroeien tot een prachtige Monumentale boom. Het is mogelijk om dit feestelijke plantmoment vast te leggen in beeld, geluid en tekst, samen met de ontwikkeling van de Toekomstboom. Deze digitale informatie is vervolgens op te roepen via de unieke QR-code Herinneringspaal. Deze kan je bestellen bij onze webshop en plaatsen bij de Toekomstboom.
  2. Monumentale Boom: De Boomfeestdag bestaat al meer dan 60 jaar. Hebben kinderen tijdens een van de eerste Boomfeestdagen bomen geplant en zijn enkele al tot Monumentale Boom uitgegroeid? Het is mogelijk om herinneringen aan deze Monumentale Boom, zoals oud beeldmateriaal, digitaal vast te leggen en vervolgens toegankelijk te maken met behulp van een QR-code Herinneringspaal. Deze kan je bestellen via onze webshop en plaatsen bij de Monumentale Boom. Zo blijven niet alleen de boom, maar ook de herinneringen hieraan behouden.
  3. Koninklijke Boom: Zijn er in uw gemeente in het verleden Koninklijke Bomen geplant? En wilt u herinneringen aan deze bijzondere bomen behouden en digitaal vastleggen in beeld, geluid of tekst? Om deze vervolgens toegankelijk te maken met behulp van de QR-code herinneringspaal? Via onze webshop kan je een unieke QR-code Herinneringspaal bestellen om bij de Koninklijke Boom te plaatsen.

Door de QR-code herinneringspalen kunnen passanten te allen tijde informatie over de boom oproepen met behulp van hun smartphone. Kijk op de QR-bomenpagina voor diverse voorbeelden van al geplaatste palen.

Voor alle categorieën QR-code herinneringspalen geldt dat je deze kan personaliseren. Dit kan door het gemeentelogo of het logo van een andere organisatie op het schildje (plaquette) te plaatsen met daarbij een tekst naar keuze.

 

Stappenplan koppeling QR-code herinneringspaal en geplante boom

Wanneer u van plan bent om een QR-code herinneringspaal aan te schaffen voor een Toekomstboom, Monumentale Boom en/of Koninklijke Boom is het belangrijk om de volgende stappen te volgen:

  1. Bestel een QR-code herinneringspaal voor de desbetreffende boom.
  2. Maak tijdens het planten foto’s en filmpjes en stuur deze naar info@boomfeestdag.nl, zodat deze later kunnen worden gekoppeld aan de desbetreffende boom.
  3. Stuur de coördinaten van de locatie van de boom naar info@boomfeestdag.nl.

Nadat u de QR-code herinneringspaal heeft geplaatst en de coördinaten van de boom door ons zijn ingevoerd, is de boom ook online ‘geplant’! 

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: