Boomfeestdag Stappenplan

Het organiseren van een Boomfeestdag vraagt wat voorbereidingswerk en roept vaak dezelfde vragen op. Waar en wat ga ik planten? Ik ga niets planten, maar wil wel een Boomfeestdag organiseren, kan dat? Hoe pak ik de organisatie van een Boomfeestdag het beste aan? Wat kost het organiseren van een Boomfeestdag?

Met het stappenplan, specifiek voor jouw type organisatie, proberen we iedereen zo goed mogelijk antwoord te geven op zijn of haar vragen en daarmee een duwtje in de goede richting te geven. Hieronder staat tot dusver alleen nog een stappenplan voor Staatsbosbeheerders, maar de wens is om dit ook voor gemeenten en scholen te realiseren.

Natuurlijk is ook het algemene draaiboek beschikbaar, waar een bulk aan informatie te vinden is over het organiseren van een Boomfeestdag. 

Heb je vragen? Stel zie hier!

Boomfeestdag stappenplan voor Staatsbosbeheerders

In 1957 is door Staatsbosbeheer het Landelijk Comité Boomplantdag (als onderdeel van Staatsbosbeheer) opgericht. In 1980 is het verzelfstandigd en doorgegaan als Stichting Nationale Boomfeestdag. De banden met Staatsbosbeheer zijn in meer dan 60 jaar van het bestaan van de stichting warm gebleven en op de terreinen van Staatsbosbeheer worden dan ook elk jaar diverse Boomfeestdagen gevierd. Een stappenplan speciaal voor Staatsbosbeheerders is een handreiking om de organsatie van een Boomfeestdag te vergemakkelijken.

Hierboven een deel van het Stappenplan voor Staatsbosbeheerders

Via onderstaande buttons zijn zowel het Staatsbosbeheer stappenplan te downloaden alsmede de checklist als naslagwerk in voorbereiding van een Boomfeestdag. 

Vergeet in voorbereiding van de Boomfeestdag niet om de viering aan te melden via www.boomfeestdag.nl/doemee 

Boomfeestdag stappenplan voor gemeenten

Het Boomfeestdag stappenplan voor gemeenten is nog in ontwikkeling, maar er is nog altijd goed terug te vallen op het wat oudere draaiboek die hier te vinden is.

De checklist is al wel te gebruiken en hier te downloaden.

Boomfeestdag stappenplan voor basisscholen

Het Boomfeestdag stappenplan voor basisscholen is nog in ontwikkeling, maar er is nog altijd goed terug te vallen op het wat oudere draaiboek die hier te vinden is.

De checklist is al wel te gebruiken en hier te downloaden.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: