Overige plantdagen - RotaryBos plantdag 2018

Op woensdag 7 november 2018 is het allereerste RotaryBos van Nederland geplant. Op een perceel van Staatsbosbeheer, in de gemeente Zundert, zijn maar liefst 2000 bomen en struiken door basisschoolkinderen uit de directe omgeving geplant. De kinderen en leerkrachten werden in de ochtend met wat drinken en lekkers ontvangen. Na toespraken van onder andere Rotary District 1610, Staatsbosbeheer en Boomfeestdag zijn de aanwezigen naar de plantlocatie vertrokken. Na een natuur educatief ren-je-rot-spel en een plantinstructie door een echte boswachter van Staatsbosbeheer konden de kinderen aan de slag met het planten van alle bomen en struiken. De plantactiviteit is afgesloten met het planten van een grotere inlandse eik door kinderen en de aanwezige hoogwaardigheidsbekleders. Voordat de kinderen weer terug naar school gingen hebben ze een leuk aandenken aan deze dag gekregen.

Het RotaryBos heeft geen huisadres, maar het is gelegen in het Staatsbosbeheer gebied Gooren en Krochten. De volgende coördinaten verwijzen naar de locatie van het RotaryBos: 51.45657; 4.68772.

Hieronder een impressie van deze dag. Een deel van de foto's zijn genomen door Rotarian Danny van der Meulen. De video is gemaakt door Omroepstichting ZuidWest en uitgezonden op 9 november in ZuidWest Update.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: