Geboortebos - Park Zwanenburg 2022

Op woensdag 16 februari zijn in het nieuwe Geboortebos Park Zwanenburg in gemeente Haarlemmermeer de eerste 23 Geboortebomen geplant. Daarmee is het bos officieel geopend. De eerste Geboorteboom werd geplant door de ouders van het baby’tje dat als eerste geboren is in Haarlemmermeer in 2022. Ook musicalster Renée van Wegberg en een tiental vaders & moeders en opa’s & oma’s plantten een boom voor hun (klein)kind. Van de muzikale tweeling Mylène en Rosanne plantte Mylène een Geboorteboom.

Na een viertal korte speeches van Mariëtte Sedee (wethouder in de gemeente Haarlemmermeer en bestuurslid Recreatieschap Spaarnwoude) Esther Rommel (gedeputeerde van de provincie Noord-Holland voor onder andere Natuur en Landschap), Riena Tienkamp (Provinciehoofd Staatsbosbeheer) en Albert Verlinde (voorzitter Stichting Nationale Boomfeestdag) kon het plantfeest beginnen.

Met dit nieuwe Geboortebos geven Recreatieschap Spaarnwoude, Staatsbosbeheer en Stichting Nationale Boomfeestdag nog meer ouders, grootouders en andere belangstellenden de mogelijkheid om een eeuwenoude traditie voort te zetten. Het planten van een Geboorteboom staat al symbool voor de wens dat ieder kind kan opgroeien in een groene, gezonde wereld.

Foto's door Esmée van Doorn

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: