Boomfeestdag - Nationale Viering Boomfeestdag 2019: gemeente Haarlemmermeer

Op woensdag 13 maart gaven Minister Carola Schouten en Klimaatberaad-voorzitter Nijpels het landelijke startsein voor de 63ste editie van de Nationale Boomfeestdag. Een belangrijk sein, want ondanks het feit dat Minister Schouten, Ed Nijpels en de 5 klimaattafel-voorzitters om 10:00 uur in Den Haag moesten zijn om zich voor te bereiden op de perspresentatie van de doorberekening van het Klimaatakkoord, erkenden ze het belang van bomen als klimaatmaatregel en het belang van het betrekken van kinderen bij de klimaatdiscussie.

In samenwerking met de gemeente Haarlemmermeer, PARK21, NMCX en de provincie Noord-Holland was er een bomenrijk en sterk educatief programma neergezet. Er zijn maar liefst 350 Klimaatbomen geplant en er is tijdens deze dag een KinderKlimaattafel gelanceerd. Basisschoolkinderen uit de gemeente Haarlemmermeer zijn aan 14 KinderKlimaattafels het gesprek aangegaan met burgemeester Hoes, wethouder Sedee, CdK Van Dijk, politici en het bedrijfsleven. Bedrijven als BP-Nederland, Boomkwekerij Ebben, DB-Schenker, Rabobank, Dura Vermeer, Corendon, De Meerlanden, RadboudUMC, Tennet en Monuta sloten hierbij aan en gingen met de kinderen in gesprek over hun ideeën voor een beter klimaat. De plannen die uit de gesprekken, aan de 14 tafels, zijn ontstaan hebben geresulteerd in de KinderKlimaatdeal. Deze deal is door Boomfeestdagvoorzitter Albert Verlinde aan burgemeester Onno Hoes en kinderburgmeester Julia Pieters aangeboden.

Niemand minder dan FOURCE verzorgde een spetterende slotact als afsluiter van deze Nationale Viering Boomfeestdag!

Zie hieronder een impressie van deze dag. Heb je nog foto's, filmpjes, verhalen of leuke anekdotes van de Boomfeestdag in de gemeente Haarlemmermeer of elders in het land? Stuur ze in naar info@boomfeestdag.nl.

Foto's: @deafbeelding.nl

Video: TijhuisAV

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: