Geboortebos - Medemblik 2020

Het had een feestelijk moment moeten zijn; het gezamenlijk planten van de Geboortebomen. Maar vanwege de beperkende maatregelen omtrent het Coronavirus kon de plantdag niet doorgaan.​ Ook in het najaar van 2020 is de plantdag niet doorgegaan. Namens de (groot-)ouders en ter gelegenheid van de uitgestelde Nationale Boomfeestdag (18 november) plantte wethouder Andrea van Langen speciale tulpenbollen rond elke Geboorteboom.

Deze tulpenbol is “Freedom Flame’ gedoopt ter ere van 75 jaar Bevrijding. De bloem lijkt op een vlam en is geel met een rode streep op het blad. Om de (groot-) ouders erbij te betrekken, ontvingen ze allemaal een pakketje met het certificaat van de geboorteboom, een lekkere attentie en Freedom Flame tulpenbollen om zelf in tuin of in een pot te planten. Als de tulpen in hun tuin bloeien, dan bloeien ze ook om de boom in het geboortebos. Wethouder Van Langen: “Door het planten van deze speciale bollen leggen we een link tussen verleden en toekomst. Destijds hebben velen zich ingezet voor een toekomst in vrede. De geboortebomen staan symbool voor onze inzet voor groenere toekomst.”

Ring van gevlamde tulpen

In het voorjaar zal onder het toegangsbord en rond elke Geboorteboom een ring van prachtige geel met rode tulpen bloeien. De Geboortebomen uit dit jaar zullen daardoor de komende jaren herkenbaar blijven Ondertussen kunnen ze wel op elk moment naar de boom toe. Bijvoorbeeld om een foto maken van het (klein-) kind bij de boom en zo de groei van beiden vast te leggen. Op de digitale kaart kunnen ze de boom vinden die voor hun (klein-) kind is geplant.

 

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: