Los in 't Bos App

Nog nooit was je zo dicht bij wilde dieren! Los in ‘t Bos is een spel dat je buiten speelt op een smartphone of tablet. De game maakt gebruik van dezelfde techniek als Pokémon Go. Help de boswachter, breng de jonge dieren groot, maar pas wel op voor de stroper!

Bomen

Het spel, bedacht voor kinderen van groep 6 tot en met 8, speel je met je telefoon of tablet buiten in de tuin of in het bos. De bomen daar zorgen voor frisse lucht en bieden een veilige woonplek voor dieren.

Boswachter

De boswachter vraagt je om een aantal jonge dieren groot te brengen. Dit doe je door de dieren de vaardigheden Liefde, Kennis en Wilskracht te geven. Hiervoor moet je opdrachten vervullen. Zo kan het zijn dat je een virtueel vuur moet blussen, gif moet opruimen of vliegen gaat vangen om je spin te voeren. Maar pas op voor de stroper: hij zal proberen een dier van je af te pakken.

Levels

Het spel heeft 4 verschillende levels. In elk level moet je meer dieren grootbrengen. Afhankelijk van je score kun je 1 tot 3 sterren verdienen. Als je alle sterren hebt verdiend, krijg je een cadeau: een virtuele boom! Deze boom kun je op een voor jou speciale plek planten. Je boom blijft zichtbaar samen met de dieren je die hebt grootgebracht.

Speurtocht

Gebruik Los in ‘t Bos:
- tijdens een speurtocht;
- bij een kinderfeestje;
- met je klas als schoolactiviteit;
- als je een leuke middag wilt beleven;
- als je iets wilt leren over de natuur.

Los in ‘t Bos is een gezamenlijk product van Staatsbosbeheer, Stichting Nationale Boomfeestdag en Stichting NatuurWijs, en is mede mogelijk gemaakt door Mediawijzer.net.

 

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: