Boomfeestdag - Rotary Schoolboom

Als je een Boomfeestdag-Rotary lespakket besteld, heb je de keuze uit twee soorten Schoolbomen om samen met de kinderen te planten. Hieronder vind je meer informatie over onder andere de standplaats, bloem en bloeiwijze van beide bomen. Meer informatie over het Boomfeestdag-Rotary lespakket zelf vind je hier

Hoogstam sierappel (Malus ‘Evereste’)

Deze sierappel bloeit met lichtroze/witte appelbloesems en draagt oranje rode appeltjes die tot ver in de winter aan de boom hangen. Deze appeltjes zijn decoratief en goed te gebruiken voor in kerststukjes of bloemstukken in de klas. In de herfst verkleurt het blad naar oranjegeel. De boom heeft maat 8-10 en wordt geleverd in een plantzak. Meer informatie vind je via de Tree Ebb.

Standplaats Lichtbehoefte Half schaduw, zon
Standplaats grondtype Vruchtbaar
Bloeiperiode April/ mei
Bloeikleur Roze/ wit
Vruchtkleur Oranje-rood
Hoogtegroei 25 cm per jaar
Volwassen plantgrootte 500 cm

Hoogstam sierkers (Prunus yedoensis)

De Yoshinokers is één van de mooiste Japanse sierkersen en bloeit zeer rijk met lichtroze/witte bloemen vóór het uitlopen van het blad. Daarnaast ontstaan er na de bloei kleine zwarte vruchten die zeer geliefd zijn bij de vogels en in de herfst heeft deze boom een prachtig gele/oranjerode herfstkleur. De boom heeft maat 8-10 en wordt geleverd in een plantzak. Meer informatie vind je via de Tree Ebb.

Standplaats Lichtbehoefte Half schaduw, zon
Standplaats grondtype Vruchtbaar
Bloeiperiode April/ mei
Bloeikleur Roze
Hoogtegroei 30 cm per jaar
Volwassen plantgrootte 800 cm

Voor het planten van de Schoolboom zit een leuke plantinstructie voor de kinderen in het Boomfeestdag-Rotary lespakket bijgevoegd. Aan te raden is wel om circa een 350 cm lange dikke bamboestok als ondersteuning bij de boom te plaatsen. Verder zijn er geen boompalen of boombanden nodig. 

Levering van de Schoolboom

In verband met het verwerken van de bestellingen, afstemmen van de levering van de Schoolboom met de klant en het daadwerkelijk leveren van de boom is het mogelijk om tot 3 weken voor aanvang van de Nationale Boomfeestdag-2021 een Boomfeestdag-Rotary lespakket te bestellen. De Nationale Boomfeestdag vindt plaats op woensdag 10 november 2021. Bestel dus uiterlijk 20 oktober 2021 het Boomfeestdag-Rotary lespakket om tijdens deze dag de Schoolboom op locatie te hebben.  De levering van de Schoolboom wordt na bestelling van het pakket tussen de klant en Boomkwekerij Ebben afgestemd en naar verwachting in de week voor de Nationale Boomfeestdag geleverd. Het lespakket wordt direct naar het ingevulde verzendadres gestuurd.

Als er na 20 oktober een Boomfeestdag-Rotary lespakket wordt besteld is het niet met zekerheid te zeggen of de Schoolboom op tijd (voor 10 november) kan worden geleverd. Het lespakket wordt dan uiteraard nog wel naar het ingevulde verzendadres verstuurd. In overleg met de klant en Boomkwekerij Ebben wordt dan bekeken wanneer de Schoolboom dan wordt geleverd. 

Meer informatie over de inhoud van het Boomfeestdag-Rotary lespakket vind je hier.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: