Rotary

Rotary Plantactie

Informatie over het Boomfeestdag-Rotary lespakket

Het Boomfeestdag-Rotary lespakket is ontwikkeld in samenwerking met Rotary District 1600 en 1610. Het is een pakket met educatief lesmateriaal waaronder een BomenPaspoort en Bomen Herkennen Boekje. Boomkwekerij Ebben levert daarnaast een Schoolboom wat het lespakket tot een must have voor elke basisschoolklas maakt! Het is voor iedere Nederlandse Rotary club mogelijk om een pakket te bestellen en aan een school in hun directe omgeving te doneren. Wil je exact weten wat er in het pakket zit of meer details over het bestellen van dit ontzettend leuke pakket? Lees dan hier verder.

Het Boomfeestdag-Rotary lespakket is in samenwerking met District 1600 en 1610 - Rotary Nederland gerealiseerd, met ondersteuning van Boomkwekerij Ebben voor het leveren van de Schoolboom.

Interesse in een customized pakket voor jouw gemeente, bedrijf of andere organisatie? Meld je dan hier aan!

Het Boomfeestdag-Rotary Lespakket met daarbij nog een Schoolboom naar keuze en 5 'BosBomen'

Het Boomfeestdag-Rotary Lespakket met daarbij nog een Schoolboom (niet op foto)

RotaryBos in 2018

In het voorjaar van 2018 zijn er in Rotary District 1610 door diverse Rotary clubs Boomfeestdag-Rotary lespakketen aangeboden aan scholen in de directe omgeving van de desbetreffende Rotary clubs. Bij het lespakket zat een Schoolboom die tijdens en rond de Nationale Boomfeestdag op de diverse schoolpleinen zijn geplant. Met het lespakket hebben de kinderen vervolgens meer over deze en andere bomen geleerd.

Maar dat was nog niet alles… In het Boomfeestdag-Rotary pakket zat destijds niet alleen een Schoolboom en lespakket, maar ook vijf echte ‘Bosbomen’. Op woensdag 7 november 2018 is het allereerste RotaryBos van Nederland aangelegd. Op een perceel van Staatsbosbeheer, in de gemeente Zundert, zijn maar liefst 2000 bomen en struiken door basisschoolkinderen uit de directe omgeving geplant. Het RotaryBos heeft geen huisadres, maar het is gelegen in het Staatsbosbeheer gebied Gooren en Krochten. De volgende coördinaten verwijzen naar de locatie van het RotaryBos: 51.45657; 4.68772.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: