RotaryBos

Schoolbomen actie en RotaryBos 2018

In het voorjaar van 2018 zijn er door diverse Rotary Clubs Boomfeestdag-Rotary lespakketen aangeboden aan scholen in de directe omgeving van de desbetreffende Rotary Clubs. Bij het lespakket zat een Schoolboom die tijdens en rond de Nationale Boomfeestdag op de diverse schoolpleinen zijn geplant. Met het lespakket hebben de kinderen vervolgens meer over deze en andere bomen geleerd.

Maar dat was nog niet alles… In het Boomfeestdag-Rotary pakket zat niet alleen een Schoolboom en lespakket, maar ook vijf echte ‘Bosbomen’. Op woensdag 7 november 2018 is het allereerste RotaryBos van Nederland aangelegd. Op een perceel van Staatsbosbeheer, in de gemeente Zundert, zijn maar liefst 2000 bomen en struiken door basisschoolkinderen uit de directe omgeving geplant. Het RotaryBos heeft geen huisadres, maar het is gelegen in het Staatsbosbeheer gebied Gooren en Krochten. De volgende coördinaten verwijzen naar de locatie van het RotaryBos: 51.45657; 4.68772.

Vervolg in 2019?

We kunnen van de organiserende partijen terugkijken op een succesvolle actie en willen dit in 2019 een vervolg gaan geven. Op dit moment wordt door de partijnen bekeken in welke vorm dat zal zijn en wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u als Rotary Club of district van de laatste ontwikkeling op de hoogte blijven? Mail dan uw contactgegevens en vraag naar info@boomfeestdag.nl. Wij zullen uw gegeven verwerken en u op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen en invulling van het vervolg van 2019.

Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Nationale Boomfeestdag, District 1610 - Rotary Nederland, Staatbosbeheer, Boomkwekerij Ebben en Lodders Boomkwekerijen BV.

Sponsoren

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door