Menukaart Nationale Viering Boomfeestdag 2022 - Zundert

scroll verder naar onder voor de diverse opties in het keuzemenu

Leuk dat je bij de docentenbijeenkomst van woensdag 21 september in de gemeente Zundert was! Tijdens deze bijeenkomst heb je uitleg over het programma van 16 november gehad en diverse materialen ontvangen ter voorbereiding op deze feestelijke dag!

We hebben het ook gehad over de groene gastlessen. Er zijn een viertal gastlessen waar je uit kan kiezen. Je kan er een volgen, maar ook twee, drie of zelfs vier gastlessen! De gastlessen duren maximaal 1 uur. Vink aan hoeveel gastlessen je met je klas wilt volgen en geef daarbij je eerste, tweede en derde keuze aan. Inschrijven kan tot 15 oktober

Na 8 oktober leggen we het contact tussen jou en diegene die de gastles verzorgt. Zo kan je samen tot een geschikte datum en tijdstip komen. 

Optie 1) Open gastles van de Coöperatieve Vereniging Treeport

Altijd al wat willen weten over het werken met bomen in de breedste zin van het woord? Schrijf je dan in voor de open gastles van de Coöperatieve Vereniging Treeport. Dien een onderwerp in en Treeport zoekt een bevlogen expert die je er van alles over kan vertellen.

Optie 2) Hoe kan ik circulair bezig zijn met wormen?

Wist je dat wormen hele nuttige diertjes zijn? Onze wormenexpert vertelt er van alles over, maar vooral over hoe jij in de klas of thuis zelf goed circulair bezig kan zijn met wormen. Composteer bijvoorbeeld je eigen GFT afval. Hoe doe je dat en wat is het beste voor de worm? Schrijf je snel in voor deze gastles en ga aan de slag!

Optie 3) De rol en functie van bomen in het landschap door de ogen van een landschapsarchitect

Bomen hebben een belangrijke functie in natuur en landschap, maar waarom eigenlijk? En wist je dat er stevig wordt nagedacht over welke rol een boom heeft het beste tot zijn recht komt? Hier zijn landschapsarchitecten dagelijks mee bezig. Vanwege het 100 jarig bestaan van de Nederlandse Vereniging voor Tuin- en Landschapsarchitectuur vertellen een aantal landschapsarchitecten van alles te vertellen over hun werkzaamheden. Ben jij ook zo nieuwsgierig naar het werk van een landschapsarchitect? Schrijf je dan snel in voor deze gastles!

Optie 4) '(met) bomen werken!' gastles van de Coöperatieve Vereniging Treeport

Hoe kweek, verzorg en verhandel je bomen? Met de gastles over de boomkwekerij sector van de Coöperatieve Vereniging Treeport kom je er van alles over te weten. Met deze gastles kan het planten van bomen op 16 november niet misgaan!

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: