Nationale Viering Boomfeestdag 2019

De 63ste Nationale Viering Boomfeestdag staat dit jaar in het teken van het planten van ruim 350 Klimaatbomen en het Klimaatakkoord/Klimaattafels. 

Klimaatbomen

Meer aandacht voor het planten van bomen is sinds de Klimaattop-Parijs (2015) nadrukkelijk opgenomen in de diverse klimaatakkoorden als een belangrijke klimaat-maatregel. Bij Boomfeestdag is planten een traditie, maar het krijgt op deze Boomfeestdag meer lading. Ook voor de kinderen en volwassengenodigden bij deze viering, omdat de volwassenen samen met de 350 Haarlemmermeerse kinderen een Klimaatboom gaan, maar zelfs ook deel kunnen nemen aan een Klimaatbewustzijn-workshop.

Lancering KinderKlimaattafel

Als antwoord op de 5 Klimaattafels en het ontwerp-Klimaatakkoord lanceren we op Boomfeestdag de KinderKlimaattafel. Kinderen willen een stem in de discussie over het klimaat. Die krijgen ze op 13 maart, want ze gaan in gesprek over hún ideeën voor een betere wereld met (lokale, provinciale en landelijke) politici en het bedrijfsleven. Dit resulteert in een KinderKlimaat-deal dat kinderburgemeester Julia Pieters aanbiedt aan Klimaatberaad-voorzitter Ed Nijpels, in aanwezigheid van (vooralsnog) de Klimaattafel-voorzitters Pieter van Geel en Manon Janssen, burgemeester Onno Hoes, de Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en dijkgraaf Rogier van de Sande.

Het Planbureau voor de Leefomgeving, dat op 13 maart de doorberekening van het Klimaatakkoord presenteert, heeft aangegeven het belang van Boomfeestdag en de lancering van de KinderKlimaattafel te onderstrepen. Zij start haar perspresentatie daarom pas nà de aanbieding van de KinderKlimaat-deal.

Klimaatlied FOURCE: Feller dan het Licht!

Max, Jannes, Niels en Ian van FOURCE zullen tijdens de lancering van de KinderKlimaattafel op de Nationale Viering Boomfeestdag in de gemeente Haarlemmermeer het Klimaatlied 'Feller dan het Licht' ten gehore brengen. Zie hieronder de jongens over hun nieuwste single.

De Nationale Viering Boomfeestdag Haarlemmermeer 2019 is mede mogelijk gemaakt door de onderstaande partijen. Hartelijk dank voor jullie bijdrage!

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: