Nationaal Boomplantrecord 2021

Boomplantrecordteller

 • Bomen
  1520
 • Struiken
  1211
 • Bosplantsoen
  3230
 • Totaal Boomplantrecord
  5961
 • Aantal plantende kinderen
  1229

Met de aftrap van de EO campagne: "Nederland plant bomen!" op woensdag 18 november 2020 is de start van het Boomfeestseizoen 2020/2021 een feit. Bomen zorgen voor schone lucht en een beter klimaat. Daarom gaan we met z’n allen voor een Nationaal Boomplantrecord van 1 miljoen bomen, voor nieuw bos in alle provincies van Nederland. Zo maken we samen Nederland gezonder. Niet alleen voor ons zelf maar vooral voor een gezonde toekomst voor onze kinderen. Draag jij ook je boompje hieraan bij? Meld dan nu jouw bomen, struiken of bosplantsoen hieronder aan! 

Het record wordt bekendgemaakt tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag op woensdag 17 maart 2021 in Alphen aan den Rijn.

Bomen planten is hot. Het blijkt meer en meer dat veel bomen planten het beste helpt als klimaatmaatregel. Beter dan zonnepanelen en windmolens. Om bomen in te zetten als klimaatmaatregel hoef je op voorhand niet het productieproces CO2-neutraal te maken. Bij bomen duurt het dus geen jaren voordat het een klimaatneutraal product is: Bomen zijn direct klimaatneutraal! 

In de Green Deal van Frans Timmermans wordt geambieerd om maar liefst 3 miljard bomen in de komende 10 jaar te gaan planten. Dat is ook nodig, want de CO2-uitstoot moet in 2030 met 50% zijn teruggedrongen. Er is dus werk aan de winkel... In vervolg op het Nationaal Boomplantrecord 2020 (500.000 bomen tijdens de Boomfeestdag) is het doel voor 2021 om 1 miljoen bomen tijdens het Boomfeestseizoen 2020/2021 te planten. Alle bomen, struiken of bosplantsoen die je plant van woensdag 18 november 2020 tot en met woensdag 17 maart 2021 tellen mee voor het record! Help jij ook mee?

Waar en met wie vestigen we het Nationaal Boomplantrecord?

Overal waar ruimte voor een boom is, gaan we planten: op schoolpleinen, industrieterreinen, in wijken, buurten, weilanden, bossen, parken, langs (rijks/provinciale/water)wegen, bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, maar ook in particuliere tuinen of op balkons.

Om al die bomen te planten hebben we heel veel hulp nodig van jong tot oud. Iedereen kan zich aanmelden. We vragen de hulp van kinderen, jongeren, leerlingen, leerkrachten, particulieren, boomkwekers, groenbedrijven, bedrijfsleven, lokale, provinciale en rijksoverheden. Oftewel: wij roepen jou op om hier ook jouw boompje aan bij te dragen. Koop en plant jij ook bomen voor dit record? Meld je dan aan via bovenstaande oranje button onder de aftelklok.

Let op: Wil je ook dat jouw (gemeentelijke) Boomfeestdag-Viering op onze overzichtskaart komt te staan? Meld je dan alleen hier aan.

Hoe kan ik helpen?

Natuurlijk help je door op woensdag 18 maart een boom te planten met je klasgenootjes, vrienden, familie, collega's of buren. Je kan deze bomen, voordat je ze plant op 18 maart, aanmelden via bovenstaande oranje button onder de aftelklok. 

Daarnaast is het ook belangrijk om de recordpoging te promoten. Dat kan door de Boomplantrecord Button te downloaden en op jouw website of pagina te plaatsen. Zo ziet iedereen dat je het Nationaal Boomplantrecord steunt en kan iedereen zich vervolgens ook via de button op jouw website of pagina de te planten bomen aanmelden. Leuk voor het bezoekersaantal op jouw website, maar nog beter voor een groener en gezonder Nederland!

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: