Nationaal Boomplantrecord 2020

Binnenkort is het mogelijk om jouw bomen, struiken & bosplantsoen aan te melden voor het Nationaal Boomplantrecord. Dit wordt dan direct zichtbaar in een Boomplantrecordteller... hou deze pagina dus goed in de gaten!

Ethiopië heeft het Wereld Boomplantrecord: 353 miljoen bomen op één dag! Dat gaan we niet halen, maar ons oude plantrecord van 235.000 bomen op één dag gaan we in 2020 verbreken! Tijdens de Boomfeestdag van woensdag 18 maart 2020 planten we: 500.000 bomen!

Zie hier de aankondiging van het vestigen van het Nationaal Boomplantrecord.

Waar en met wie vestigen we het Nationaal Boomplantrecord?

Overal waar ruimte voor een boom is, gaan we planten: op schoolpleinen, industrieterreinen, in wijken, buurten, weilanden, bossen, parken, langs (rijks/provinciale/water)wegen, bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, maar ook in particuliere tuinen of op balkons.

Om al die bomen te planten hebben we heel veel hulp nodig van jong tot oud! Iedereen kan zich aanmelden! We vragen de hulp van kinderen, jongeren, leerlingen, leerkrachten, particulieren, boomkwekers, groenbedrijven, bedrijfsleven, lokale, provinciale en rijksoverheden. Oftewel: wij roepen jou op om hier ook een boompje aan bij te dragen! Wil je een bijdrage leveren aan dit record? Meld je dan via onderstaande button aan.

Ik meld mij aan om het Nationaal Boomplantrecord te halen. Wat is de vervolgstap?

Als je via bovenstaande groene button aanmeldt, kan je de volgende opties aanvinken:

  1. Je hebt al een potentiële boomplantlocatie voor het record in beheer of bezit. 
  2. Je biedt graag een helpende hand, maar hebt geen boomplantlocatie en je zou graag ergens bij aan willen sluiten.
  3. Of iets anders waar wij nog niet bij hebben stilgestaan.

Om het Nationaal Boomplantrecord te laten slagen is het nodig om verbindingen te leggen. Het is dus mogelijk dat we bestaande intiatieven en locaties koppelen aan de helpende handjes in de directe omgeving van een bestaand intiatief of bestaande locatie. Het is dan ook belangrijk om aan te geven dat we contactgegevens, indien nodig, mogen uitwisselen. De gegevens worden uiteraard vertrouwelijk behandeld.

Is uiteindelijk bekend exact waar, met wie en hoeveel er geplant gaat worden? Dan is het zaak om jouw deelname op kaart te zetten. Dat kan via onderstaande oranje button.

Samen gaan we voor het Nationaal Boomplantrecord. Nederland groener en gezonder, want bomen geven ons allen energie! 

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: