Nationaal Boomplantrecord 2020

Boomplantrecordteller

  • Bomen
  • Struiken
  • Bosplantsoen
  • Totaal Boomplantrecord
  • Aantal plantende kinderen

In verband met de Coronacrisis zijn veel Boomfeestdag-Vieringen op woensdag 18 maart afgelast of verplaatst. Dit heeft ook invloed op het realiseren van het Boomplantrecord. Op dit moment is er een datum bekend voor het vieren van de verplaatste Nationale Boomfeestdag-2020: woensdag 18 november. Over de exacte invulling van het Nationaal Boomplantrecord volgt snel meer.

Bomen planten is hot. Het blijkt meer en meer dat veel bomen planten het beste helpt als klimaatmaatregel. Beter dan zonnepanelen en windmolens. Om bomen in te zetten als klimaatmaatregel hoef je op voorhand niet het productieproces CO2-neutraal te maken. Bij bomen duurt het dus geen jaren voordat het een klimaatneutraal product is: Bomen zijn direct klimaatneutraal! 

Ook in het buitenland worden veel bomen, als belangrijke klimaatmaatregel, geplant. Zo heeft Ethiopië heeft het Wereld Boomplantrecord: 350 miljoen bomen op één dag gevestigd! Dat gaan we niet halen, maar ons oude plantrecord van 235.000 bomen op één dag gaan we in 2020 verbreken! Tijdens de Nationale Boomfeestdag van woensdag 18 maart 2020 planten we: 500.000 bomen!

Zie hier de aankondiging van het vestigen van het Nationaal Boomplantrecord.

Waar en met wie vestigen we het Nationaal Boomplantrecord?

Overal waar ruimte voor een boom is, gaan we planten: op schoolpleinen, industrieterreinen, in wijken, buurten, weilanden, bossen, parken, langs (rijks/provinciale/water)wegen, bij verzorgingshuizen, ziekenhuizen, maar ook in particuliere tuinen of op balkons.

Om al die bomen te planten hebben we heel veel hulp nodig van jong tot oud! Iedereen kan zich aanmelden! We vragen de hulp van kinderen, jongeren, leerlingen, leerkrachten, particulieren, boomkwekers, groenbedrijven, bedrijfsleven, lokale, provinciale en rijksoverheden. Oftewel: wij roepen jou op om hier ook jouw boompje aan bij te dragen! Koop en plant jij ook bomen voor dit record? Meld je dan aan via bovenstaande oranje button onder de aftelklok.

Let op: Wil je ook dat jouw (gemeentelijke) Boomfeestdag-Viering op onze overzichtskaart komt te staan? Meld je dan alleen hier aan.

Hoe kan ik helpen?

Natuurlijk help je door op woensdag 18 maart een boom te planten met je klasgenootjes, vrienden, familie, collega's of buren. Je kan deze bomen, voordat je ze plant op 18 maart, aanmelden via bovenstaande oranje button onder de aftelklok. 

Daarnaast is het ook belangrijk om de recordpoging te promoten. Dat kan door de Boomplantrecord Button te downloaden en op jouw website of pagina te plaatsen. Zo ziet iedereen dat je het Nationaal Boomplantrecord steunt en kan iedereen zich vervolgens ook via de button op jouw website of pagina de te planten bomen aanmelden. Leuk voor het bezoekersaantal op jouw website, maar nog beter voor een groener en gezonder Nederland!

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: