KoningsBoom

Op 30 april 2013 werd de troonswisseling gevierd. Stichting Nationale Boomfeestdag en de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen hebben, in overleg met de Rijksvoorlichtingsdienst, het initiatief genomen om deze bijzondere gebeurtenis te markeren door middel van het unieke project om een KoningsBoom te planten.

De troonswisseling vieren met een KoningsBoom

Sinds het ontstaan van het Nederlandse Koningshuis is het een traditie om bij een troonswisseling een zogenoemde Koningslinde te planten, meestal met een mooi sierhek eromheen. In tal van gemeenten herinnert een monumentale Koningslinde aan het begin van het koningschap van de koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix. Het streven van de initiatiefnemers is dat ALLE Nederlandse gemeentes meedoen. Het doel is dat zij of een KoningsBoom met een Sierhekwerk planten cq. plaatsen of een Koningslinde planten: een levend monument dat de openbare ruimte van elke stad of dorp siert en generaties lang zal herinneren aan dit historisch moment.

Ook jij kan een KoningsBoom planten!

Het realiseren van dit mooie project moet een nationale gebeurtenis worden, waarbij op 27 april bewoners en vooral veel kinderen mee kunnen werken aan het plaatsen van een KoningsBoom. We hopen dat in iedere gemeente ná de troonswisseling alle kerkklokken gaan luiden als startsein voor het planten van de boom. Ook op scholen zal door middel van een educatief programma aandacht besteed worden aan dit evenement. Wil jij ook een KoningsBoom planten? Neem dan contact met ons op!

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: