Floriade 2022

Bomen, bossen en hout op de Floriade

De Floriade - een tienjaarlijkse wereld tuinbouw tentoonstelling – vindt van 14 april tot en met 9 oktober plaats in Almere.

Stichting Nationale Boomfeestdag vertelt samen met Stad & Natuur Almere tijdens dit grote evenement het mooie verhaal van bomen, bossen en hout. In onze inzending op ‘kavel 46’ staan tien educatieve panelen over bomen centraal. Kinderen kunnen met de informatie die hier op staat leuke speurtochtopdrachten maken. Ook is er een houten paviljoen, waarin lezingen, workshops en knutselactiviteiten voor kinderen worden georganiseerd. Het paviljoen is gemaakt van Nederlands hout en is mede mogelijk gemaakt door diverse bedrijven uit de Nederlandse houtsector. Kom jij ook een kijkje nemen? www.floriade.com.

Wil jij je bomenkennis testen? Speel onze leuke bomenchallenge hier! De benodigde informatie over bomen & bossen, ecosysteemdiensten en het proces van zaadje tot plank is hier te vinden. 

Programma kavel 46 (nabij Weerwater ingang)

Op onderstaande data zijn we van 12:00 - 17:00 uur op kavel 46. Speel bij ons de leuke bomenquiz en leer alles over bomen en bossen. Voel, ruik en zie bomen, bladeren, bloemen, zaden en hout. Bouw je eigen vogelhuisje en lees de mooiste natuurboeken.

Op dezelfde data is om 13:00 en 15:00 uur is een NatuurWijs excursie 'Reis door een boom' te volgen. Kinderen en hun ouders/ begeleiders leren spelenderwijs over de prachtige bomen op Utopia Island, door zelf de bomen en de omringende natuur te onderzoeken en beleven, onder begeleiding van een professionele NatuurWijzer. De excursie is gratis, duurt circa 1 uur en start vanaf kavel 46.

Mei, juni & juli Augustus
Do 26 mei Vrij 5 augustus
Vr 27 mei Za 6 augustus
Zo 5 juni Zo 7 augustus
Ma 6  juni Vr 12 augustus
Vr 22 juli Za 13 augustus
Za 23 juli Zo 14 augustus
Zo 24 juli Vr 19 augustus
Vr 29 juli Za 20 augustus
Za 30 juli Zo 21 augustus
Zo 31 juli  
   

 

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: