Boomfeestdag 2019

Hierboven zijn de overzichten van de aanmeldingen van diverse Boomfeestdag-Vieringen in 2017 en 2018 te vinden. Aanmelden van jouw Boomfeestdag-Viering 2019 kan hier!

Woensdag 13 maart 2019 - ‘ieder kind een boom’

Het streven van de Boomfeestdag is om ieder kind tijdens zijn of haar basisschooltijd minimaal één boom te laten planten. Al bijna 60 gemeenten hebben deze zelfde intentie uitgesproken door het tekenen van de Intentieverklaring - ieder kind een boom -. Ook de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) ondersteunt dit Boomfeestdagproject. Dit doet ze door gemeentecolleges te stimuleren om deze Intentieverklaring te ondertekenen en te promoten dat deze intentie gemeente breed uitgedragen zou moeten worden. Dat betekent dus niet alleen bij planuitvoerders maar ook bij beleidmakers, planvoorbereiders en architecten.

Het belang voor gemeenten

De gemeente helpt de kinderen om ze natuur bewuster te maken en zij helpen de gemeenten in de PR van het gemeentelijk groen en openbare ruimte. Daarnaast dragen de kinderen ook een steentje bij aan het behalen van de gemeentelijke klimaatdoelen in hun gemeente, want de aanplant van bomen en bossen helpt bij het halen van deze klimaatdoelen.

Thema 2019: ieder kind een boom!

Bij het aandragen van de Intentieverklaring - ieder kind een boom - krijgt de stichting vaak de vraag over de praktische invulling van deze intentie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het tekort aan het aantal te planten bomen in relatie tot het aantal te bereiken kinderen. Op de speciale ieder kind een boom pagina zijn handvatten te vinden over hoe je de intentieverklaring in de praktijk kan realiseren.

Wil je als basisschool, bedrijf, organisatie, particulier, gemeente of ander samenwerkingsverband zelf een steentje aan ieder kind een boom in jouw eigen gemeente bijdragen? Dat kan natuurlijk door een Boomfeestdag te organiseren! Meld jouw Boomfeestdag-Viering dan ook, vanaf maandag 3 december 2018, aan voor Boomfeestdag 2019!

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: