Beatrix JubileumBos

Prinses Beatrix heeft zich tijdens haar regeringsperiode goed ingezet voor Stichting Nationale Boomfeestdag. Zij was op vele edities eregast, alleen of met Prins Claus. Ook heeft zij ervoor gezorgd dat er een Boomfeestdag plaats heeft gevonden op Aruba, Bonaire en Curaçao. Ter gelegenheid van haar 25-jarig regeringsjubileum in 2005, ontving de oud-vorstin het Beatrix JubileumBos.

Het onstaan van het Beatrix JubileumBos

In 2005 heeft Prinses Beatrix het Beatrix JubileumBos ontvangen door het in ontvangst nemen van een Jubileumboom op Paleis Noordeinde. Midden in dit bos is de Jubileumboom geplant, dit is een driestammige amberboom die symbool staat voor de 3 generaties. Van Prinses Beatrix en Prins Claus, hun kinderen en kleinkinderen. Tijdens de oprichting van het Beatrix JubileumBos hebben 467 kinderen een boom mogen planten in het bos, 1 kind uit elke gemeente. Om de banden met de Nederlandse Antillen te benadrukken, mochten ook kinderen van deze eilanden een boom planten.

Beatrix JubileumBos bezoeken?

Het Beatrix JubileumBos is volgeplant maar kan nog wel bezocht worden. Leuk als educatief uitje in de natuur! Het bos is te vinden op een perceel van het natuurgebied Wijboschbroek bij Schijndel in Noord-Brabant. Het is ruim 4 hectare groot.

Partners

De activiteiten van Stichting Nationale Boomfeestdag worden mede mogelijk gemaakt door: